AUTORSKO VEČE

Marko Tomaš u Nikšiću

Autorsko veče hrvatskog poete biće upričičeno sjutra od 20:00 do 21.30 časova, sa posebnim osvrtom na posljednju zbirku
193 pregleda 0 komentar(a)
Marko Tomaš, Foto: Filip Roganović
Marko Tomaš, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.08.2018. 07:18h

Autorsko veče poznatog hrvatskog književnika Marka Tomaša biće organizovano u Blues Brother Baru u Nikšiću, sjutra od  20:00 do 21.30 časova. Ovaj događaj se organizuje kao prvi u nizu povodom desetog rođendana nikšićkog lokala, a na večeri će posebna pažnja biti poklonjena posljednjoj zbirci poezije “Trideset deveti maj”. Sa Tomašom će razgovarati Dragana Erjavšek (www.stereoart.me).

„Kada bih vam pričao o Marku Tomašu, čovjeku, uz džez i rakiju, bila bi to balada o Mostaru naše mladosti, melanholiji i čamotinji, neshvaćenoj i uzaludnoj ljepoti korijena smokve i vječnim nesporazumima oštećenog srca u ruševinama grada koji umire. U međuvremenu, dok svakog od vas ne sretnem ponaosob, dopustite da Trideset deveti maj to uradi na svoj usamljenički način”, dio je iz posljednje zbirke kojim su organizatori najavili Tomaša.

Marko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine. Jedan je od pokretača i urednika časopisa Kolaps i pripadajuće biblioteke. Novinske tekstove objavljivao je u BH Danima, Glasu Istre i Feral Tribuneu. Vodio je kultnu splitsku knjižaru UTOPIA. Novinar je portala zurnal.info. Poeziju i prozu objavljivao u bosanskohercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj periodici. Pjesme su mu prevedene na italijanski, poljski, njemački i engleski jezik.

“Trideset deveti maj” četvrta je zbirka poezije koju je Marko Tomaš objavio u izdavačkoj kući LOM, a ukupno deveta samostalna.

Organizatori iz nikšićkog Bluesa poručuju:

“Živi Yugoslavija”. 

Preporučujemo za Vas