Ragbi reprezentacija se priprema u Kolašinu: Slijedi takmičenje u Solunu

“Očekivanja su velika, ali ne treba zaboraviti da smo početnici u ovom sportu..."
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2014. 16:04h

Ragbi reprezentacija Crne Gore minula četiri dana pripremala se u Kolašinu. Nacionalni ragbi tim će krajem naredne sedmice otputovati u Solun, gdje će učestvovati na turniru Evropske B divizije. To će biti prvi put da crnogorski ragbisti učestvuju na nekom nekom zvaničnom međunarodnom takmičenju. U Solunu će se takmičiti 12 zemalja, a za naše ragbiste će to, istvoremeno, biti uvertira za članstvo Crne Gore u Evropsku kuću ragbija.

Prema riječima Ivana Stojanovića, predsjednik Skupštine Ragbi saveza i menadžer reperezentacije, crnogorski ragbisti će u Grčkoj pokazati gdje im je mjesto.

“Prvi put učestvujemo na nekom međunarodnom takmičenju. Igrali smo u regionu, na takmičenjima koja su bila turnirskog tip. Za tri godine u Crnoj Gori je formirano sedam ragbi klubova i idemo dobrim putem ka popularizaciji tog sporta", kazao je on.

Napominjući da su u Kolašinu imali odlične uslove za pripreme, selektor ragbi reprezentacije, Mišel Milović, od turnira u Solunu, očekuje mnogo.

“Mislim da ćemo imati uspjeha. Takmičenje u Grčkoj je novost za našu reprezentaciju. Mi ćemo se pripremiti da budemo odlični i da se pokažemo u najboljem izdanju. Odabra sam dobar tim i prema igri i prema karakteru. Znam da možemo pobijedimo na tom takmičenju, jer imamo snagu i tehniku. Malo fali kondicije, ali sa kolektivnom tehnikom možemo mnogo da učinimo", rekao je Milović, koji je porijeklom Crnogorac rođen u Francuskoj, a iza sebe ima 25 godina bogate igračke i trenerske karijere.

Za kapitena crnogorske ragbi reprezentacije Aleksandra Bulatovića učešće na međunarodnom takmičenju u Grčkoj je prilika da se, kako je rekao, pokaže “da je ragbi za Crnogorce”.

“Očekivanja su velika, ali ne treba zaboraviti da smo početnici u ovom sportu. Imao internacionalnog trenera i to jedna od naših prednosti", kazao je Bulatović, najavljujući da će u Kolašinu uskoro biti osnovan ragbi klub “Gorštak”.

Galerija

Bonus video: