Odbojkašice poražene od Češke

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Madridu od Češke 3:0 (25:14, 25:20, 25:21), u utakmici drugog kola druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
52 pregleda 1 komentar(a)
Ksenija Ivanović, Foto: Cev.lu
Ksenija Ivanović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 24.05.2014. 15:07h

Nakon podviga protiv Španije, stiglo je “prizemljenje” - odbojkašice Crne Gore poražene su maksimalnim rezultatom od Češke, prvog favorita grupe, u drugom kolu prvog turnira druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uz novi poraz Španije, danas od Slovenije (3:0), jasno je da će Slovenke u preostala četiri kola (jedno u španskoj Kosladi, u provinciji Madrida, a tri u češkom Plzenu idućeg vikenda) biti glavni rival izabranicama Vladimira Milačića u borbi za drugo mjesto koje vodi u baraž.

Sjutra u 15 časova Crna Gora i Slovenija će u međusobnom duelu dati prvi odgovor ko je bliži trećoj rundi kvalifikacija. Sa dvije ubjedljive pobjede, jasno je da Čehinje imaju otvoren put ka direktnom plasmanu na EP u Belgiji i Holandiji...

"Odigrali smo solidno, ali je Češka u ovom momentu mnogo ispred nas, odigrala je veoma dobro, i nije nam dozvolila da igramo našu igru. Rotirali smo sve igračice kako bi što svježije dočekali meč sa Slovenijom, koji nam je najvažniji na ovom turniru i koji će odlučivati o drugom mjestu na kraju", rekao je selektor Crne Gore Vladimir Milačić.

Čehinje su u sva tri seta dominirale od početka do kraja. Već u prvom setu je Milačić počeo sa izmjenama, pa je u igru uveo korektorku Elzu Hadžisalihović (umjesto Nikolete Perović) i srednju blokerku Andreu Laković (Ana Otašević), pa su njih dvije od drugog seta igrale do kraja.

U drugom i trećem setu je ulazila i Tamara Kovačević, dok su Danijela Džaković i Marija Bojović dobile priliku u trećem setu.

Crna Gora je jedino u prvoj polovini drugog seta uspjela da parira rivalu, kada ej na servis kapitenke Tanje Bokan izjednačila na 10:10. Češka se, međutim, odlijepila na 22:17 i rutinski privela set kraju. U trećem setu se Crna Gora držala do 8:8, imala je priključak do drugog tehničkog tajm-auta (16:14), ali su Čehinje onda pobjegle na nedostižnih 18:14...

"Dale smo sve od sebe, ali jednostavno nismo uspjele da pariramo odličnoj Češkoj. Nadam se da ćemo protiv Slovenije odigrati na mnogo boljem nivou i pobjedom završiti učešće na prvom turniru", rekla je Elza Hadžisalihović.

Crna Gora - Češka 0:3 (14:25, 20:25, 21:25)

Koslada - Dvorana: „El Plantio“. Gledalaca: 80. Sudije: Avelino Azevedo (Portugal) i Arturo di Đakomo (Belgija). Poeni iz napada: Crna Gora 29, Češka 42. Poeni iz bloka: Crna Gora 4, Češka 8. Poeni iz servisa: Crna Gora 2, Češka 5. Greške: Crna Gora 20, Češka 20.

Crna Gora: BOKAN 6, OTAŠEVIĆ, PEROVIĆ 2, Kovačević 1, MILIVOJEVIĆ 4, CENOVIĆ (libero), Hadžisalihović 10, Džaković 6, IVANOVIĆ 4, MILOVIĆ, Bojović, Laković 2.

Češka: Trnkova, HAVLIČKOVA 15, Smutna, ČLUMSKA (libero), MLEJNKOVA 10, RUTAROVA 13, Kvapilova, Dostalova, Vanzirova, SAJDOVA 9, HAVELKOVA 5, VINKUROVA 2.

Bonus video: