Zlatičanin protiv Brnsa u Glazgovu

Predsjednik CPBF Milorad Martinović kazao je da će pobjednik tog meča dobiti priliku da boksuje za šampionski pojas, odnosno da izazove šampiona Omara Figerou
2 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.05.2014. 13:09h

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin boriće se 27. juna u Glazgovu protiv Škotlanđanina Rikija Brnsa /Ricky Burns/ u eliminacionom meču za titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, verzije WBC, saopšteno je iz Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF).

Navodi se da će meč ujedno biti i za internacionalnu titulu prvaka svijeta, u verziji WBC.

Brns je bivši šampion svijeta, u verziji WBO, u lakoj i superlakoj kategoriji, a šampionski pojas branio je tri puta.

Na profesionalnom ringu ostvario je 36 pobjeda, ima i tri poraza, dok je jedan meč završen bez pobjednika.

Zlatičanin je bez poraza, a kao profesionalac ostvario je 18 pobjeda, od kojih 13 nokautom.

Predsjednik CPBF Milorad Martinović kazao je da će pobjednik tog meča dobiti priliku da boksuje za šampionski pojas, odnosno da izazove šampiona Omara Figerou.

“Prihvatili smo ponudu promotera meča i Zlatičanin je dobio veliku priliku da na velikoj sceni pokaže šta zna i da je borac za velika djela", rekao je Martinović agenciji Mina.

On je kazao da će se Zlatičanin od ponedjeljka pripremati u Ljubljani.

"Ima dosta vremena da se pripremi za meč, jedan od najvažnijih u njegovoj karijeri. Zlatičanin je spreman, u treningu je i već je odradio jedan dio priprema u Ljubljani. To je velika ponuda i velika šansa za našeg borca. Vjerujem u njega i u novu pobjedu", kazao je Martinović.

Bonus video: