Kreće suđenje Adžiću zbog ubistva babe u Nikšiću

Prema navodima optužnice zamjenika višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, Adžić je na podmukao način i iz koristoljublja usmrtio babu
294 pregleda 0 komentar(a)
Marko Adžić, Foto: Ivan Petrušić
Marko Adžić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 23.05.2014. 09:19h

Viši državni tužilac u Podgorici, podigao je optužnicu protiv Cetinjanina Marka S. Adžića (32), kojom ga tereti da je u novogodišnjoj noći u Nikšiću usmrtio svoju babu Maksimiju Maru Raičević (77).

Predsjednik vijeća sudija Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović, početak suđenja zakazao je za 16. jun.

Prema navodima optužnice zamjenika višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, Adžić je na podmukao način i iz koristoljublja usmrtio babu.

U optužnici, između ostalog, piše da je Adžić 31. decembra 2013. godine, između 22 i 23 časa, ubio Raičević.

"Okrivljeni je u kasnim večernjim satima, u vrijeme kada je znao da njegova baba spava i da ne očekuje njegov dolazak, kao i da zbog dočeka Nove godine komšije neće čuti ničiji dolazak, provalio ulazna vrata i ušao u kuću. Zatekao je babu da leži na krevetu i dok je tako bila bespomoćna, zadao joj nekoliko udaraca tupim predmetom u predjelu glave, usljed kojih povreda je nastupila smrt. Nakon toga je Adžic izvršio premetačinu po stanu sa namjerom da prisvoji sav novac i vrijedne stvari koje nađe, pa je iz njenog novčanika uzeo neutvrđenu količinu novca i pobjegao", piše u optužnici.

Bonus video: