Suđenje u Beogradu

Savić tužio Kuljaču: Odavno je pročitan

"Sve što taj čovjek govori o meni i mojoj porodici već duže, gola je laž, neistina i vrijeđa inteligenciju", kazao je Rajko Kuljača
216 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2014. 20:23h

Građevinski biznismen Branislav- Gugi Savić podnio je tužbu za povraćaj 400.000 eura, koje je navodno dao Jadranki Kuljači, suprugi bivšeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače.

Ročište je zakazano za 3. jun u beogradskoj Palati pravde, a Kuljača je pozvan na saslušanje u svojstvu svjedoka.

Jadranka Kuljača vlasnik je firme “Gaga” , koja se bavi turističko-ugostiteljskom djelatnošću.

Savić, koji je vlasnik komapnije “Gugi komerc”, kum je bivšeg gradonačelnika Budve, ali su njihove prijateljske i nerijetko poslovne relacije, prekinute nakon što je Kuljača, krajem decembra 2010. uhapšen, a potom i krivično procesuiran u aferi “Zavala”.

Savić juče nije bio raspoložen da govori o kakvom se sporu pred beogradskim sudom radi, odnosno zbog čega je pokrenuta tužba i o kakvoj pozajmici je riječ.

Poziv da se izjasni pred sudom stigao je Kuljači, koji bi mogao da da izjavu i pred domaćim sudom, u slučaju da je spriječen da dođe u Beograd.

Nezvanično se pominje da je dugovanje ostalo na ime kupovine nekretnina u srpskoj prijestonici, a pozajmica do danas navodno nije vraćena.

Kuljača: Sve što govori je gola laž

Kuljača je negirao da je ikada imao poslovne odnose sa Savićem.

“Sve što taj čovjek govori o meni i mojoj porodici i u postupcima, a i u javnosti već duži period, gola je laž, neistina i vrijeđa inteligenciju prosječnog građanina. Situaciju koja je opštepoznata - da se vodi ponovoljeni postupak u Višem sudu u Podgorici on koristi i pokušava da zloupotrijebi, vjerovatno ili radi sticanja lične koristi, ili po nečijem nalogu, što me ne bi čudilo s obzirom na prethodni život dotičnog. Imam apsolutno povjerenje u sudske organe. Istina će se dokazati vrlo brzo i lako, vjerujte. Svakako da će se ove njegove sramne aktivnosti završiti snošenjem krivično i građanske i pravne odgovornosti za lažno prijavljivanje i nanošenje ogromne štete meni i mojoj porodici”, kazao je za “Vijesti” Rajko Kuljača.

Savić je za “Vijesti” rekao da je “Rajko Kuljača davno pročitana knjiga u Crnoj Gori i svakoj zemlji u okruženju”.

“Ništa više ne mogu da kažem o njemu, niti sporu, nijednu rečenicu, ima ko je plaćen da to radi”, rekao je on.

Za vrijeme dok je Kuljača upravljao metropolom turizma, u jeku građevinske ekspanzije, Savić, odnosno njegova firma “Gugi komerc” doživjela je vrtoglavi uspon, preuzimajući izvođenje radova na brojnim kapitalnim opštinskim investcijama.

Njegova kompanija učestvovala je u nekoliko spornih projekata, koji su sada predmet specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala.

Prije svega, “Gugi komerc” bio je angažovan na gradnji koncertnog platoa i sportskih terena u zaleđu plaže Jaz. Takođe, njegova mehanizacija bila je angažovana i na gradnji puta ka selu Krapini, koji je takođe pod lupom tužilaštva, kao i u gradnji više miliona vrijednog drugog bulevara u Budvi.

Zbog brojnih neizvršenih obaveza, koje mu je lokalna uprava ostala dužna na ime izvršenih radova, “Gugi komerc” je podnio tužbu protiv Opštine Budva za isplatu 3,5 miliona eura.

Savić već dobio jedan sudski spor

Branislav Savić, prije par mjeseci uspio je da pred kotorskim sudom dobije spor i protiv V. Kuljače, jednog od bliskih rođaka Rajka Kuljače, tereteći ga za nevraćenih 35.000 eura.

Spor je pravosnažno okončan u korist Savića i potvrđeno je da obaveza nije izmirena.

Galerija

Preporučujemo za Vas