Radunović: Ako opet dobijemo Holandiju...

Crna Gora prvi meč na turniru u Zagrebu igra sjutra veče (19.30 časova) protiv Holandije.
51 pregleda 1 komentar(a)
Balša Radunović, Foto: Savo Prelević
Balša Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2014. 09:58h

Dileme više nema, ako je uopšte i bilo - Slobodan Boškan ni u Zagrebu neće moći da računa na primača Vojina Ćaćića, koji je prije skoro prije dvije nedjelje protiv Austrije, u kontrolnom meču, povrijedio skočni zglob (ligamente) desne noge.

Još prije turnira u Podgorici doktor Miroslav Kezunović je, nakon pregleda, Ćaćiću i stručnom štabu saopštio da je šest nedjelja medicinski period oporavka.

U taboru naše reprezentacije je tinjala nada da, možda, Ćaćić može koliko-toliko da pomogne, ali ništa od toga...

"Noga je malo bolje, ali u Zagreb definitivno ne idem. Nisam ni u nekoj formi da bih mogao nešto puno da pomognem. Bolje je ovako, ostaću u Budvi da radim terapije i oporavim nogu za Evropsku ligu", rekao je „Vijestima“ Ćaćić.

Kako je zbog iste povrede van stroja i srednji bloker Luka Babić, Boškan u glavni grad Hrvatske, na drugi turnir druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, danas (preko Dubrovnika) vodi istih 12 igrača, koji su krajem prošle nedjelje odigrali turnir u Podgorici.

To su tehničari Simo Dabović, Marko Vujović i Rajko Strugar, korektori Aleksandar Minić i Miloš Ćulafić, primači Božidar Ćuk, Vuk Medenica i Balša Radunović, srednji blokeri Milan Marković, Gojko Ćuk i Ivan Ječmenica, te libero Ivan Rašović.

Crna Gora je u Podgorici upisala poraze protiv Rumunije (2:3) i Hrvatske (1:3), te pobjedu protiv Holandije na kraju (3:2), koja je „crvene“ i održala u igri za drugo mjesto u grupi koje vodi u baraž, pošto je Hrvatska sa devet bodova već odmakla i jednom nogom je već na EP.

Holandija sa četiri, Crna Gora sa tri i Rumunija sa dva boda boriće se za drugo mjesto...

"Žao mi je što smo loše otvorili turnir u Podgorici. Da smo savladali Rumuniju, sigurno bismo mnogo rasterećenije igrali protiv Hrvata. Ali, kako je turnir odmicao mi smo sve bolje igrali i bili sigurniji na svakom elementu. Na kraju se to vidjelo protiv Holandije, vrlo jake selekcije koja ima mnogo dobre pojedince koji igraju u najjačim evropskim ligama. Nadam se da ćemo u Zagrebu nastaviti sa takvom igrom, jer mislim da je to naša realna slika, i da ćemo početi dobro kao što smo završili turnir u Podgorici. Prva utakmica protiv Holandije je mnogo važna. Eventualna pobjeda bi nam dala krila za naredne dvije utakmice, da se borimo za drugo mjesto. Svi vjerujem u to i želimo da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je za „Vijesti“ Balša Radunović.

Dabović: Mogli smo bolje da prođemo u Podgorici

"Ispustili smo dosta setova, mogli smo bolje bodovno da prođemo na prvom turniru. Međutim, nema vremena za očajavanje, jer smo i dalje u igri za drugo mjesto i treba da se što bolje spremimo za naredni turnir, prije svega za prvu utakmicu protiv Holanđana. Protiv Rumuna smo pružili slabu partiju, protiv Hrvata smo odigrali dobro, ali tijesno izgubili. Dobra je, međutim, stvar što smo posljednjeg dana izašli kao pobjednici i tako završili turnir. Taj utisak na kraju da ipak možemo da pobjeđujemo dobre protivnike može da nam ulije dodatno samopouzdanje, koje nam je potrebno da bi na drugom turniru igrali dobro i došli do cilja", rekao je za sajt OSCG tehničar Simo Dabović.

Crna Gora prvi meč na turniru u Zagrebu igra sjutra veče (19.30 časova) protiv Holandije.

Bonus video: