Zvjezdan Vidaković 31. jula napada pojas Sveslovenskog prvaka

Profesionalni prvak Mediterana u poluteškoj kategoriji WBC verzije, Zvjezdan Gladijator Vidaković boksovaće u Herceg Novom 31. jula za naslov Sveslovenskog prvaka.
3 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2014. 10:28h

Profesionalni prvak Mediterana u poluteškoj kategoriji WBC verzije, Zvjezdan Gladijator Vidaković boksovaće u Herceg Novom 31. jula za naslov Sveslovenskog prvaka.

Gladijator iz Novog je 1. avgusta prošle godine osvojio Mediteransku titulu u sjajnoj borbi sa Italijanom Đuzepeom Brisketom.

Bila je to njegova deseta pobjeda u isto toliko profi borbi.

- Drago mi je što je svjetska federacija odobrila da napadnem pojas Sveslovenskog prvaka i tako mi je dala priliku da se rejtingom približim svjetskom vrhu.

Smatram da se ovakva prilika rijetko dobija i stoga mislim da je to šansa koju ne smijem propustiti", kazao je Vidaković koji se trenutno nalazi u svom gradu gdje odrađuje prvi ciklus priprema za još jedan ispit i bokserski spektakl koji ga očekuje 31. jula:

"Prošle godine smo na Škveru napravili zaista spektakl zahvaljujući gradu Herceg Novom i Dušku Radoviću Krušu, koji mi je i omogućio da dođem do ovog nivoa. Ja sam tu podršku vratio na najbolji mogući način savladavši u 12 rundi u izuzetno napornoj borbi odličnog Italijana i to u svom gradu na mjestu gdje sam odrastao. Nadam se da će i ove godine na istom mjestu i sa istim ishodom biti spektakl na izuzetnom nivou kakvom i priliči takva titula. Zato ću sve da dam od sebe kako bi spremno dočekao 31. jul i priredio mojim sugrađanima, Crnoj Gori i svim ljudima sa strane koji budu prisutni, još jednu noć za pamćenje. Zato se iskreno nadam da će i država Crna Gora stati iza ovog projekta kako bi mi bio olakšan put ka što boljoj organizaciji za ovakav jedan veliki spektakl", konstatovao je Vidaković.

Naš bokser će poslije bazičnih priprema u Herceg Novom, treninge nastaviti u Beogradu sa profesorom Dušanom Petrovićem, Manetom marčetom i Miroslavom Borovićem, stručnim timom koji ga je spremao i za dosadašnje pobjede u profesionalnom ringu:

"Siguran sam da ću da dam svoj maksimum na pripremama kako bi spremno dočekao meč".

WBC još nije odredila rivala Vidakoviću, a u opticaju su bokseri iz Rusije, Bugarske i Poljske.

"Moji menadžeri trenutno pregovaraju o tome i u narednom periodu će biti poznato i ime moga protivnika", kaže Vidaković uz zaključak da je svejedno ko će mu 31. jula izaći na megdan, jer će nastoajti da i u 11. profesinalnoj borbi ostane neporažen i podigne pojas koji će predstavljati i najveći uspjeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Bonus video: