ispred zgrade

Napadnut istaknuti LGBT aktivista

Dok su tukli govorili su „Evo ti pederčino” i „Majku ti jebemo pederu”
68 pregleda 44 komentar(a)
LGBT zastava, Foto: Wikipedia
LGBT zastava, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 28.03.2019. 09:37h

Istaknuti LGBT aktivista fitički je napadnut večeras nešto prije 22 sata ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje, saopšteno je iz LGBT Foruma Progres.

"Dvojica mladića u crnim trenerkama i s kapama na glavi su mu prišla pitajući ga da li si ti taj koji mijenja Cimbaljevića. Nije uspio ništa da im odgovori već su ga oborili na zemlju i tukli ga nogama i rukama. Dok su tukli govorili su „Evo ti pederčino” i „Majku ti jebemo pederu”, navodi se u saopštenju.

Iz LGBT Foruma Progres su kazali da je odmah pozvana policija koja je izašla na lice mjesta. Nekoliko komšija, očevidaca prebijanja, je iskazalo spremnost da pomogne identifikaciju.

LGBT aktivista je trenutno u policiji zbog davanja dodatnih izjava.

"Nasilje nad LGBT osobama je u stalnom porastu. Osim što značajan broj napada nije identifikovan kazne prema izvršiocima su izuzetno blage i kao takve afirmišu nasilje. LGBT Forum Progres ukoliko se u najskorijem roku ne riješe napadi na njegove aktiviste i napadi na LGBTIQ Socijalni Centar zamrznuće svoj dalji javni rad", navodi se u saopštenju te organizacije uz apel na javnost da pomogne nadležnim organima u identifikaciji i precesuiranju izvršioca krivičnih djela.