Polumaturanti divljali po gradu, pa potom napali fotoreportera

U školi su još ranije navodno upozoreni na moguće probleme...
237 pregleda 81 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 06:52h

Trojica polumaturanata napala su juče fotoreportera "Vijesti" u ulici iza Osnovne škole "Maksim Gorki" dok je fotografisao grupu od 50-ak učenika, koji su divljali i pravili nerede posljednjeg dana školske godine.

Incident se dogodio u 12. 15 časova u blizini ograde škole, kada se I. V. (15) učenik OŠ “Sutjeska” izdvojio iz grupe i zaprijetio fotoreporteru “Nemoj da me slikaš”...

Nakon toga, dječak je rukom udario po aparatu, a onda su s leđa dvojica učenika OŠ “Maksim Gorki” D. R. (15) i N. D. (15) udarila pesnicom u glavu i leđa fotoreportera.

Nakon napada, đaci koji su prije toga pravili nerede, razbježali su se u pravcu Bulevara revolucije, a fotoreporter “Vijesti” saopštio je uniformisanom policajcu R. P., koji je bio u blizini, da je fizički napadnut.

“Vidio sam da su to djeca i bilo mi je ispod nivoa da jurim za njima ili da se razračunavam sa maloljetnicima. Rekao sam policajcu šta se dogodilo, a on mi je kazao da zna ko su učenici, na koje sam pokazao da su me udarili”, ispričao je fotoreporter.

On je kasnije podnio prijavu policiji, nakon čega su dvojica učenika D. R. i I. V. u pratnji roditelja privedena u CB Podgorica.

Policajac ga odveo kod direktora

Treći dječak nije juče mogao da obezbijedi prisustvo roditelja, zbog čega će narednih dana sa njim biti obavljen razgovor.

Nakon konsultacije sa tužiocem, protiv njih će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka - protiv D. R. i N. D. zbog fizičkog napada, a protiv I. V. zbog drskog ponašanja.

Polumaturanti OŠ “Maksim Gorki” juče su organizovali okupljanje pod parolom "Devet godina kontra svemu", tako da je veća grupa učenika te škole sa posljednjeg časa krenula ka Njegoševom parku. Tu su ih zbog buke i nereda rastjerali policajci, pa su se oni u grupi premjestili u park pored SC “Morača, gdje su im se pridružili vršnjaci osnovnih škola "Sutjeska" i "Savo Pejanović".

Nakon toga su u grupi od oko 50-ak đaka, pjevajući navijačke pjesme, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog otišli do OŠ “Maksim Gorki” u čijoj se blizini i dogodio napad na fotoreportera.

Za jučerašnje okupljanje djece još prošle sedmice su saznali kontakt - policajci, koji su obavijestili Upravu škole "Maksim Gorki" i roditelje kako bi preduprijedili nerede.

Zbog toga je, tvrdi izvor, organizovan sastanak, a učenici su, navodno, upozoreni da ne smiju ugrožavati javni red i mir.

Direktor te škole Svetozar Mijušković saopštio je da "žali ako je došlo do incidenta", ali da ne može komentarisati slučaj, jer "nije vidio tok radnje".

Direktorica OŠ "Savo Pejanović" Dara Adžić, kazala je "Vijestima" da su učenici nakon saopštenja o uspjehu, mirno napustili prostorije te škole i da ne zna šta se kasnije dogodilo.

"Vijesti" juče nijesu uspjele da stupe u kontakt sa direktorom OŠ "Sutjeska" Veskom Gagovićem jer je broj dostupan redakciji bio isključen. A. K. - B. N.

Policajac jednog uhvatio, drugi uspio da nakratko pobjegne...

Policajac R. P. u službenoj zabilješci napisao je da se nalazio 50-ak metara od mjesta gdje se dogodio incident, a reagovao je kada je primijetio guranje više osoba.

“Odmah je pritrčao i udaljio ih jedne od drugih, a fotoreporter mu je tom prilikom saopštio da je fizički napadnut, pokazujući na D. R. i I. V. kao lica koja su ga napala. Policijski službenik je zadržao D. R. i predao ga direktoru škole, dok je I. V. uspio da pobjegne”, odgovoreno je “Vijestima” u Upravi policije.

Kasnije je identifikovan i treći učenik, za kojeg se vjeruje da je udario fotoreportera.

Galerija

Bonus video: