Barski policajci: Huligani slobodni, nama dijele otkaze

“Radimo težak, nezahvalan i veoma odgovoran posao, 24 sata dnevno smo na terenu , borimo se protiv kriminala, ali, ovakve presude su za nas demorališuće”
212 pregleda 23 komentar(a)
SIndikat Upravep olicije, CB Bar, policija Bar, Foto: Radomir Petrić
SIndikat Upravep olicije, CB Bar, policija Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.05.2014. 15:50h

Barski policajci protestovali su juče ispred tamošnjeg Osnovnog suda, iskazujući revolt zbog oslobađajuće presude četvorici Barana koji su slomili vilicu njihovom kolegi Admiru Čoloviću.

Tokom 30-ominutnog okupljanja, policajci su bili u civilnoj odjeći. Nijesu željeli da im se objavljuju imena.

U više odvojenih kontakata sa novinarom „Vijesti“, policajci su redom isticali da su veoma nezadovoljni odlukom suda, posebno uzimajući u obzir specifičnost njihove profesije.

“Na slobodu se puštaju oni koji lome vilice, dok u policiji dobijaju otkaze iskusni i provjereni radnici zbog saučesništva u uzimanju iskaza. Na osnovu toga je u Baru bez posla ostalo osam iskusnih policajaca, a još toliko ih je procesuirano. Pri tome, niko od kolega koji su ostali bez posla nije bio tužen za zloupotrebu službenog položaja. Radimo težak, nezahvalan i veoma odgovoran posao, 24 sata dnevno smo na terenu, borimo se protiv kriminala, ali, ovakve presude su za nas demorališuće”, rekao je jedan od okupljenih.

Sudija Nikola Strugar oslobodio je optužbe okrivljene da su brutalno pretukli i nanijeli teške povrede Čoloviću

Sudija Nikola Strugar oslobodio je optužbe okrivljene da su brutalno pretukli i nanijeli teške povrede Čoloviću.

U obrazloženju presude konstatovano da je Velimir Vuksanović u nužnoj odbrani postupao kada je policijskom starješini udarcem stisnutom pesnicom nanio teške tjelesne povrede. Čolović je u napadu sugrađana zadobio dvostruki prelom vilice.

Tokom suđenja, piše u presudi, nije dokazano ni krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja koje je stavljano na teret Goranu Vukmanoviću. Vukmanović je “pištolj oduzeo od Čolovića, ali ga je kasnije odbacio. Vuksanoviću, Vukmanoviću, Nemanji Obradoviću i Robertu Kožaru nije dokazano ni nasilničko ponašanje, koje im je takođe bilo stavljano na teret. Čoloviću se, prema početnoj policijskoj verziji, umiješao u raspravu svog kolege Jovana Đurđića sa optuženima.

Oni se u policijskim evidencijama vode kao osobe iz kriminalnog miljea.

Bonus video: