Joksimović trener godine u Kataru

"Cijenili su igre ekipe u odnosu na kvalitet koji smo imali", kaže Ivan Joksimović za "Vijesti"
72 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2014. 22:52h

Da trofeji nijesu uvijek jedini reper za priznanja, već da se cijeni i rad, govori i primjer Ivana Joksimović - bivši selektor odbojkaša Crne Gore, Budvanske rivijere, nekadašnji član stručnog štaba i trener mlađih kategorija Budućnosti, izabran je za trenera godine u Kataru.

Joksimović je ove sezone sa El Džaišom ostvario najbolje rezultate u klupskoj istoriji, od 2009. godine, kada je osnovan.

El Džaiš, u kojem nastupa i bivši primač Budućnosti Bojan Đukić, bio je treći u prvenstvu, sa istim brojem pobjeda (16) i bodova (48) kao drugoplasirana Policija, ali slabijim set-količnikom, te dva boda i pobjedu manje od šampiona Al Rajana.

Joksimoviću je, inače, to drugi put da zauzme treće mjesto u prvenstvu Katara, jer je isti rezultat imao i 2007. godine sa Katar sports klubom.

U Princ kupu je klub prvi put stigao do nekog finala, u kojem je El Džaiš poražen od Al Arabija, od kojeg je izgubio i u četvrtfinalu Emir kupa, u kojem je super pojačani Al Arabi (sa Huantorenom i Štokrom) na kraju uzeo pehar.

"Tim je, po kvalitetu, peti u ligi, ali smo izgurali skoro sve do samog kraja, osim posljednjeg Emir kupa, gdje stvarno nismo imali snage, pri čemu se nismo ništa ni pojačavali u odnosu na ostale, što je, inače, praksa za kupove", kaže za “Vijesti” Joksimović.

Joksimović je El Džaiš preuzeo od petog kola u prvenstvu, kada je odlukom gazde kluba Ali Ganem Al Kuvarija prekomandovan iz El Kijade, kluba koji je filijala El Džaiša, i koji je „starijem bratu“ služio za kaljenje mlađih igrača.

El Džaiš je u prva četiri prvenstvena kola izgubio dva meča, što je bilo neočekivano, pa je gazda kluba smijenio Adela Soununa i šansu ukazao Joksimoviću.

"Izgleda da je za priznanje koje sam dobio presudan bio skor koji sam napravio u ligi, samo dva poraza u 18 utakmica. Da je prvenstvo počelo od petog kola, El Džaiš bi bio šampion, jer smo imali najbolje rezultate u tih 18 kola. Valjda je to prepoznato, cijenili su igre ekipe u odnosu na kvalitet koji smo imali", zaključio je Joksimović.

Bonus video: