Ivanović: Ne fali nam ni volje ni motiva

Odbojkašice Crne Gore su u kvalifikacionoj grupi sa Španijom, Češkom i Slovenijom
1 komentar(a)
Ksenija Ivanović, Foto: Cev.lu
Ksenija Ivanović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 20.05.2014. 22:42h

Još dva dana pa će u akciju ponovo i odbojkašice Crne Gore - nakon odlično odrađenog posla u Baru u prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (sve tri pobjede, protiv Bosne i Hercegovine, Estonije i Litvanije), izabranice Vladimira Milačića privode kraju priprema za drugu rundu, i dva kvalifikaciona turnira, u Španiji (Koslada, grad od oko 90 hiljada stanovnika koji pripada provinciji Madrid) i Češkoj (Plzen).

Rivali naših dama su Španija, Češka i Slovenija, a nakon šest kola prvoplasirana selekcija će izboriti plasman na EP, koje se iduće godine igra u Belgiji i Holandiji, dok će drugoplasirana u baraž...

"Zadovoljne smo kako smo odigrale u Baru i mislim da smo zasluženo bile prve. Turniri u Španiji i Češkoj će, međutim, biti jači od turnira u Baru. Češka, Španija i Slovenija su veoma kvalitetne ekipe, posebno Češka. Ali, mislim da sa Španijom i Slovenijom možemo da igramo i da se borimo za što bolju poziciju u grupi", poručila je u izjavi za sajt Odbojkaškog saveza Crne Gore primačica servisa naše selekcije Ksenija Ivanović.

Zadovoljan onim što su pružile u prvoj rundi kvalifikacija i na treninzima, kao i zdravstvenim biltenom, Milačić će u Španiju da vodi istih 12 igračica koje su izborile prolaz u drugi krug.

To su tehničarke Evgenija Milivojević i Marija Bojović, korektorke Nikoleta Perović i Elza Hadžisalihović, primačice servisa Tatjana Bokan, Ksenija Ivanović, Danijela Džaković i Tamara Kovačević, srednje blokerke Ana Otašević, Marija Milović i Andrea Laković, te libero Melisa Cenović.

"Sigurno je da nam ne fali volje i motiva. Kvalitetno smo odradile pripreme u Baru i daćemo sve od sebe na predstojećim turnirima, kako bismo napravile još jedan korak više", dodala je Ivanovićeva.

Naše odbojkašice u četvrtak preko Istanbula putuju za Madrid, a prvi turnir u Kosladi igra se od petka do nedjelje.

Crna Gora će na premijeri igrati protiv domaće Španije (19.30 časova).

Bonus video: