Šest znakova

Vaš brak će trajati!

Dobar brak jedan je od najvećih izazova s kojim ćete se ikada suočiti, ali ako vaša veza ima ijedan od ovih 6 znakova, na dobrom ste putu...
2 komentar(a)
par, ljubav, veza, brak, Foto: Shutterstock
par, ljubav, veza, brak, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.05.2014. 18:09h

1. Prije svega ste prijatelji.

Dobri parovi doživljavaju svog partnera kao najboljeg prijatelja, a tu vezu jačaju upravo interne šale i anegdote koje međusobno dijele, makar to bile svakodnevne sitnice. Čak i ako s godinama romantika u vezi blijedi, vaš partner je i dalje osoba koju prvu pozovete kada želite da ispričate neki trač ili podijeliti zanimljiva zapažanja.

2. Ne insistirate na striktnoj podjeli poslova.

Najbitnije je da oba partnera učestvujuu obavljanju kućnih poslova, ali to ne znači da morate da brojite ko je više prao suđe te nedjelje. Ne morate sve da dijelite po pola da biste bili dobar par jer praćenje rezultata svakoga može da nervira. Vas dvoje pripadate istom timu, i uvijek možete da razgovarate ako ste previše zatrpani poslom.

3. Iznenađujete partnera.

Nije dobar znak ako partnera poznajete tako da vas više ništa ne može iznenaditi. Naravno da nije dobro imati ozbiljne tajne, ali katkad možete da zadržite male stvari za sebe i tako prijatno iznenadite voljenu osobu.

4. Znate reći 'oprosti'.

Nemojte ništa da držite u sebi jer svađa je zdrava. Ljutnja je zdrava emocija, ali važno je da održavate razuman nivo konflikta. Vaša veza je sigurna sve dok oboje znate da se izvinitite i prevladati svađu, i to što prije.

5. U dobru i u zlu.

Potpuno ste predani, oslanjate se na partnera i vjerujete u obećanja koja ste dali na vjenčanju. Ukoliko uspijete zajedno da prebroditi najteže trenutke, ne postoji strah da vaša veza nije dovoljno jaka, jer upravo to dokazuje da jeste.

6. Zabavljate se.

Možda ste se vremenom opustili pred partnerom, ali čuvati entuzijazam s početka veze važno je za dobar brak. Ne morate da izvodite vratolomije, ali borba protiv apatije i rutine svakako zahtijeva da vam je u vezi zabavno.