Jutarnji seks jača imunitet

Seksualni terapeuti tvrde da je za zdravlje najbolji strastven početak dana koji će vas držati zdravim i povezanim
3 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2014. 17:20h

Oni koji odmah ujutro vode ljubav osjećaju se bolje tokom danai na taj način jačaju i imunitet, tvrdi Daily Mail.

Istraživanja upućuju na to da su osobe koje dan započinju seksom zdravije i sretnije od onih kojima jutarnji ritual uključuje šoljicu kafe ili čaja bez gimnastike u krevetu. Osobe koje upražnjavaju seks imaju snažniji imunitet, pa rjeđe obolijevaju od gripa ili prehlada, a mogu se pohvaliti kvalitetnijom kožom, kosom i noktima.

"Jutarnji seks oslobađa oksitocin, hormon dobrog raspoloženja zbog čega se parovi osjećaju povezanije tokom cijelog dana. Od njega smo snažniji, ali i ljepši. Jutarnji seks jača naš imunitet jer povećalva nivo antitijela koje nas štiti do infekcija", tvrdi američka naučnica dr. Debby Herbenick.

Neke druge studije, poput one Queens Universityja u Belfastu otkrivaju da upražnjavanje seksa tri puta nedjeljno smanjuju rizik od srčanog ili moždanog udara

Seksualni terapeuti tvrde da je jutro savršeno vrijeme za strastven početak dana, a za seks u to doba obično su raspoloženiji muškarci jer se njima, dok spavaju, akumulira testosteron koji će iskoristiti sljedećeg dana. Od trenutak kad se probudi, čekaju ga tri do četiri sata kad mu je testosteron na vrhuncu.

Bonus video: