konverzacijska koma

Čemu teška veza?

Osim što je istraživanje pokazalo da svaki četvrti par razgovara manje od 10 minuta dnevno, žalosno je i to da dvije trećine parova radije veče provede na društvenim mrežama nego zajedno za stolom.
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2014. 17:09h

Svaki četvrti par razgovara sa svojim partnerom manje od deset minuta dnevno, pokazuje anketa kompanije Bigham’sa koja je sprovedena na 2.000 britanskih parova.

Kao objašnjenje za ovu 'konverzacijsku komu' stručnjaci navode preveliko opterećenje. Prema istraživanju, četiri posto potpuno ignoriše svoje partnere, a svaki četvrti par ne može se sjetiti kada su zadnji put večerali zajedno.Neki jednostavno ne žele da kuvaju i zajedno večeraju nakon posla, a neki su priznali da uopšte nemaju snage za pripremu hrane nakon radnog dana.Internet također uzima danak, pa je dvije trećine parova priznalo kako radije veče provedu na društvenim mrežama poput Twittera i Facebooka nego zajedno za stolom.

Svaki peti par radije jede pred televizorom na kauču nego za stolom, no 38 posto parova osjeća krivicu što ne provode dovoljno vremena zajedno. Čak 65 posto ispitanih parova ipak je istaklo kako je za njih prioritet provođenje vremena s voljenom osobom.

Preporučujemo za Vas