Sjutra u Podgorici Otvoreno prvenstvo Crne Gore u ubrzanom šahu

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice, a u organizaciji Centra za razvoj šaha "Dijagonale" sjutra biće održano Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2014. 16:13h

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice, a u organizaciji Centra za razvoj šaha "Dijagonale" sjutra (srijeda) biće održano Otvoreno prvenstvo Podgorice u ubrzanom šahu, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Turnir se organizuje u saradnji sa bibliotekom "Radosav Ljumović" i KIC "Budo Tomović", a biće održan na glavnom gradskom trgu u Podgorici (na otvorenom).

Kako nam je saopštila dierektorica turnira Radmila Milošević, prijave za učešće se primaju na dan turnira, do 10 do 10.45 časova, a otvaranje turnira je u 11 časova.

Turnir se igra u devet kola po švajcarskom sistemu - FIDE varijanta (kompjutersko parovanje), sa tempom igre 15 minuta po igraču za partiju.

Za tumačenje pravila na turniru nadležni su: Mladen Popović FA i Goran Vukadinović IA, i njihove odluke su konačne.

Obavezna upisnina za sve učesnike je pet eura, a nagradni fond je 800 eura. Prvoplasirani će zaraditi 200 eura, drugoplasirani 150, trećeplasirani 100...

Centar "Dijagonale" je, inače, turnire povodom Dana nezavisnosti organizovao i 2007. godine (pobjednik IM Blažo Kalezić), 2008. (pobjednik VM Milan Draško) i 2009.(IM Marko Krivokapić).

Bonus video: