Đukanović: To je bio dan sporta

Sportska manifestacija Dan sporta okupila je sportiste i učenike koji su se nadmetali u četiri sportske discipline, kazao je predsjednik Sportskog društva Lovćen Goran Đukanović
68 pregleda 0 komentar(a)
Goran Đukanović, Foto: Savo Prelević
Goran Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2014. 15:57h

Sportska manifestacija, koja je imala humanitarni karakter, Dan sporta okupila je sportiste i učenike koji su se nadmetali u četiri sportske discipline, kazao je predsjednik Sportskog društva Lovćen Goran Đukanović.

On je istakao da su u organizaciji, osim SD Lovćen, učestvovali Ragbi klub Lovćen, rukometna akademija Đukanović i Ragbi savez Crne Gore, gradska opština Tuzi i FK Dečić.

Prema njegovim riječima, obilježio ga je rukometni turnir na kojem je učestvovalo 16 ekipa.

„To je bio dan sporta u Tuzima. U sali Osnove škole Mahmut Lekić igran je rukometni turnir na kojem je 16 ekipa igralo od osam ujutro do devet uveče, u konkurenciji pionira, kadeta i juniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Istovremeno na pomoćnom terenu FK Dečić bio je fudbalski turnir osnovnioh škola, a na glavnom terenu međunarodni ragbi turnir, u organizaciji ragbi kluba Lovćen i sportskog društva“, kazo je Đukanović agenciji MINA.

On je istakao da je turnir u ragbiju imao i izborni karakter za sastav reprezentacije Crne Gore koja će učestvovati na kvalifikacionom turniru u Grčkoj.

„Na turniru, na kojem je prvo mjesto osvojio Lovćen, učestvovalo je šest ekipa“, kazao je Đukanović.

On je istakao da su specijalni gosti bili djeca iz dječijeg doma iz Bijele.

"Turnir imao humanitarni karakter. Izašli smo sa transparentniom "Humanost za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Svi prisutni podržali su stanovnike Srbije i BIH koji su nastradali u popalava. Sakupili smo značajan dio niovca i pomogli slanjem SMS poruka“, kazao je Đukanović.

Bonus video: