Suđenje za ubistvo Nikezića: “Svi su znali da pare čuva kod Mugoše”

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Mugoša osuđen na 13 godina zatvora
86 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Mugoša, Foto: Boris Pejović
Nebojša Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.05.2014. 19:42h

Zoran Stamatović kazao je juče da su “svi znali” da je pokojni Nebojša Nikezić čuvao novac kod Nebojše Mugoše.

Stamatović je to rekao svjedočeći u nastavku suđenja Mugoši, okrivljenom da je kuma Nikezića ubio iz koristoljublja - da bi prisvojio njegovih 515.000 eura.

Optuženi je pitao svjedoka ko su ti “svi” koji su znali da Nikezić čuva novac kod njega, a on je odgovorio: "Kada sam kazao - svi, mislio sam na užu porodicu, majku, suprugu i brata, zatim na ljude iz društva i sve koji su ga znali", rekao je Stamatović.

Mugoša se protivio predlozima supruge Nikezića, Sanje, da se kao dokaz uvaže dva poslovna rokovnika njenog pokojnog muža, u kojima su navodno dokazi da je on Mugoši za avgust, septembar i oktobar 2010. godine, isplaćivao platu.

"Rokovnik ne može predstavljati poslovnu dokumentaciju, jer se plate ne isplaćuju preko rokovnika", kazao je optuženi Mugoša. Potom je zahtijevao da se u zapisnik unese da ga je Nikezić fizički napao kako bi uzeo novac koji mu je trebao za vođenje sudskog postupka protiv Borisa Perkovića u Brazilu.

"Motiv napada Nebojše Nikezića na mene, koji se odigrao ispred njegovog stana, bio je nabavljanje novca za vođenje postupka protiv Perkovića u Brazilu”, kazao je Mugoša, objašnjavajući da je do takvog zaključka došao na osnovu iskaza svjedoka i sprovedenih materijalnih dokaza tokom prvog suđenja.

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Mugoša osuđen na 13 godina zatvora.

Prvostepenom presudom nijesu prihvaćeni navodi optužnice da je Mugoša iz koristoljublja i na podmukao način ubio kuma 17. februara 2011. .

Bonus video: