Presuda u slučaju Čolović: Slomili vilicu u nužnoj odbrani

Tokom suđenja, rekao je sudija, nije dokazano ni krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija koje je stavljano na teret Goranu Vukmanoviću
286 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2014. 14:54h

Sudija Nikola Strugar oslobodio je juče optužbe četvoricu Barana okrivljenih da su brutalno pretukli i nanijeli teške povrede zamjeniku komandira barske policije Admiru Čoloviću.

Sudija je u obrazloženju presude konstatovao da je Velimir Vuksanović (25) u nužnoj odbrani postupao, kada je policijskom starješini udarcem stisnutom pesnicom nanio teške tjelesne povrede.

Prije toga, kazao je sudija Strugar, policajac je pištoljem udario u glavu Nemanju Obradovića.

Čolović je u napadu sugrađana zadobio dvostruki prelom vilice, koji je, prema navodima sudskog vještaka medicinske struke, nastao od „jednokratnog udarca, upravo zbog osobenosti donjeg dijela kosti“.

Tokom suđenja, rekao je sudija, nije dokazano ni krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija koje je stavljano na teret Goranu Vukmanoviću (32).

Vukmanović je, prema obrazloženju, pištolj oduzeo od Čolovića, ali ga je kasnije odbacio u Dobroj Vodi. Istaknuto je da ga nije zadržao kod sebe „kako je ranije bilo navedeno u policijskim zabilješkama“.

Vuksanoviću, Vukmanoviću, Nemanji Obradoviću (25) i Robertu Kožaru (25) nije dokazano ni nasilničko ponašanje, koje im je takođe bilo stavljano na teret.

Čoloviću je u tuči u restoranu „Vidikovac“, na granici opština Bar i Ulcinj, slomljena vilica zato što se, prema početnoj policijskoj verziji događaja, umiješao u raspravu svog kolege Jovana Đurđića sa optuženima.

Robert Kožar, Goran Vukmanović i Velimir Vuksanović se u policijskim evidencijama vode kao osobe bliske Šćepanu Bujiću i sada pokojnom Luki Đuroviću, navodnim vođama dvije barske kriminalne grupe.

Bonus video: