Bečić: Nisam slao momke da naplate 7.000 eura od Nikolića

Džeferadžović je rekao "da ga je njegov drug Bečić zamolio da uzme 7.000 eura duga od Nikolića"...
353 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo, Dragan Krstović, Foto: Ivan Petrušić
ubistvo, Dragan Krstović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 20.05.2014. 17:52h

Podgoričanin Predrag V. Bečić, negirao je juče u Višem sudu da je angažovao bilo koga da naplati 7.000 eura duga od Milorada Nikolića.

Nikolić je optužen da je ubio Dragana Krstovića 15. juna 2012. godine, a Bečić je u nastavku suđenja svjedočio putem video linka iz Pariza.

On je ispričao da je arhitekti Nikoliću kazao da mu je potrebno da nadogradi objekat u Budvi i da mu je ovaj tražio 14.000 eura - pola odmah, a ostatak kad se završi posao.

Kazao je da mu je dao tih 7.000, da mu je Nikolić kasnije rekao da se taj posao ne može završiti zbog ubranističko-tehničkih uslova...

“Razgovor je tekao u blagom tonu i nije bilo pritisaka sa moje strane da mi vrati novac, ali mi nikada nije vratio taj novac. Ali nisam jedini kojem je ostao dužan... Rekao je da će prodati auto ili će uzeti na kamatu da mi vrati dug. Tada sam mu kazao: Miko nemoj da zbog mene uzimaš pare pod kamatu, to je najmanje 10 odsto mjesečno, i nemoj da me proklinješ ti i tvoja djeca”, ispričao je Bečić.

On je kazao da je Nikolić insistirao da mu kaže ko daje pare pod kamatu i da mu je dao broj telefona Šukrije-Šukija Džeferadžovića.

“Telefonom me je, dok sam bio u Parizu, pozvao Džeferadžović i kazao da sjedi u lokalu sa Nikolićem i Fifom Krstovićem, da su njih dvojica nešto završavaju i da ću dobiti svoj dio... Ja ne znam da li su što Nikolić i Krstović trgovali oko lokala... Ne znam kakav su oni dogovor imali. Sa Krstovićem nisam ni kafu popio, nisam imao nikakve poslovne odnose sa njim”, izjavio je Bečić.

Nikolić je, međutim, rekao da su on i Bečić sjedjeli u jednom restoranu kada je Bečić naprasno odustao od posla.

“Rekao si mi da će mi se javiti neki momci od kojih si uzeo 7.000 eura i da ću morati nešto da potpišem. Tada sam ja tebi rekao - Nemoj mi namještati bilo koga da ću morati da potpišem poslovni prostor", kazao je juče Nikolić.

Bečić je odgovorio da nikada nije pominjao “bilo kakve momke” da posreduju između njih

Bečić je odgovorio da nikada nije pominjao “bilo kakve momke” da posreduju između njih.

Sutkinja Suzana Mugoša, upoznala je Bečića sa svjedočenjem Džeferadžovića, koji je rekao "da ga je njegov drug Bečić zamolio da uzme 7.000 eura duga od Nikolića".

"Ja nisam tražio od Džeferadžovića i molio ga da uzme od Nikolića ovih 7.000 eura", naveo je Bečić.

Prema optužnici, Nikolić je 15. juna 2012. u blizini tunela Budoš kod Nikšića, ubio Krstovića i ranio njegovog rođaka Ranka Krstovića (59) iz Golubovaca.

Ranije je izjavio da je bio u strahu, jer je unazad nekoliko mjeseci trpio pritisak, prijetnje i vrijeđanje od Krstovića. Tada je objasnio da je bio “u rukama kamataša”.

Suđenje se nastavlja 23. juna.

Bonus video: