Vido Rađenović regulisao papire za vilu

Parcela na kojoj je predviđena gradnja, ukupne je površine 395 kvadrata i vlansištvo je Ruže Ziberi
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 15:06h

Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj Opštine Budva izdao je urbanističko-tehničke uslove ključnom svjedoku u aferi „Košljun“ Vidu Rađenoviću za gradnju jednospratne vile u selu Tudorovići iznad Svetog Stefana. Resorni sekretarijat pozitivno je odgovorio na zahtjev Rađenovića krajem aprila, a dokument je u nedjelju i zvanično objavljen i na sajtu Opštine Budva.

Rađenović, na osnovu čijeg svjedočenja je specijalna tužiteljka za brobu protiv organizovanog kriminal Đurđina Ivanović i pokrenula krivični postupak protiv gradonačelnika Lazara Rađenovića, premijerovog savjetnika Aleksandra Tičića i nekadašnje direktorke Prve banke Jelice Petričević, zatražio je izdavanje UT uslova, kao prvog koraka za dobijanje građevinske dozvole za gradnju kuće u Tudorovićima. Inače, na pomenutoj parceli već postoji objekat, a UT uslovima dozvoljena je gradnja suterena, prizemlja i jednog sprta, a što je maksimalna spratnost kakvu predviđa planski dokumenta Lokalna studija lokacije „Tudorovići“.

Parcela na kojoj je predviđena gradnja, ukupne je površine 395 kvadrata i vlansištvo je Ruže Ziberi, koja se i u izdatim Urbanističko tehničkim uslovima vodi kao investitor, dok je Rađenović njen zastupnik. Ukoliko namjeravaju da predaju zahtjev za dobijanje građevinske dozvole, kako se navodi u UT uslovima, Rađenović će morati da kompletira urbanističku parcelu, odnosno dokupi još 65 kvadrata, jer UP iznosi ukupno 459 kvadrata. Kompletiranje urbanističke parcele je preduslov za dobijanje građevinske dozvole, a ukoliko ima više vlasnika katastarskih parcela unutar jedne urbanističke parcele, onda se prilikom izgradnje moraju dobiti saglasnosti preostalih.

Rađenović je bio direktor fime SP Luna koja je kupila 27 hiljada kvadrata opštinske zemlje na brdu Košljun, koja je potom preprodata po višestruko višoj cijeni, zbog čega je tužiteljka i izrazila sumnju na zloupotrebu službenog položaja.

Specijalna tužiteljka Ivanović još nije podnijela optužnicu.

Bonus video: