Boškan: Veličanstvena pobjeda

"Protiv Holandije smo sve dobro odradili i zasluženo pobijedili u jednoj iscrpljujućoj utakmici", rekao je Boškan nakon meča
2 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Savo Prelević
Slobodan Boškan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2014. 23:55h

Ne računajući dvije pobjede u prijateljskim mečevima protiv Makedonije, u toku priprema, trijumf protiv Holandije, u trećem meču turnira u Podgorici, u okviru druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, je i prvijenac za novog selektora Crne Gore Slobodana Boškana.

"Pored ove veličastvene pobjede primijetio sam da smo počev od prve, preko druge do današnje utakmice igrali sve bolje i bolje. To je ono što me izuzetno raduje. Protiv Rumunije smo bili dosta stegnuti na početku, protiv Hrvatske smo od početka igrali dobro, ali falila nam je preciznost i sigurnost u nekim situacijama na krajevima setova. Protiv Holandije smo sve dobro odradili i zasluženo pobijedili u jednoj iscrpljujućoj utakmici", rekao je Boškan nakon meča.

Selektor Holandije Edvin Bene pohvalio je igru rivala.

"Crna Gora je odigrala veoma, veoma dobro, nisu imali velikih problema tokom meča. Njihov nivo igre je bio konstantan, servisom su izvršili veliki pritisak na nas, imali su dobar prijem i odradili su odličan posao sa krajnjim pucačima. Gledajući statistiku, mi nismo bili loši, ali je Crna Gora u odlučujućim trenucima odigrala odlično, sa srcem. Vjerujem da je ovo jedna od najboljih partija Crne Gore ikad. Očekivali smo pobjedu protiv Crne Gore, ali je bilo jasno da ćemo u Podgorici za nju morati da se pomučimo. Naš nivo igre još uvijek nije na potrebnom nivou, imamo dosta novih igrača u timu, još uvijek tražimo najbolju postavu, a nismo imali dovoljno vremena da se spremimo za kvalifikacije", rekao je Bene "Vijestima".

Boškan je igračima dao slobodan dan u ponedjeljak, od utorka počinje priprema za drugi turnir u Zagrebu, od 23. do 25. maja.

"već od sjutra okrećemo drugom turniru i novog meču sa Holandijom. Jedino ka tome usmjeravamo svoja razmišljanja, kako bismo što spremnije dočekali tu utakmicu", dodao je Boškan.

Bonus video: