Čurović i Siništaj pušteni iz pritvora

Tužilaštvo je sudu podnijelo optužni predlog protiv Čurovića i Siništaja zbog sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 168 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika
172 pregleda 3 komentar(a)
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.05.2014. 18:56h

Vijeće sudija Osnovnog suda u Podgorici odbilo je predlog osnovnog državnog tužioca Zorana Vučinića da se Podgoričanima Dejanu Čuroviću (40) i Ivanu Siništaju (30) odredi pritvor i oni su juče nakon isteka četrdesetosmočasovnog pritvora pušteni iz pritvora.

Tužilaštvo je sudu podnijelo optužni predlog protiv Čurovića i Siništaja zbog sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 168 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Čurović i Siništaj su, u društvu Dragoslava Perazića i Ivana Buškovića, osuđenog zbog fizičkog napada na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić u martu 2012. godine, prije tri dana zaustavili novinara "Vijesti" Vladimira Otaševića i iz automobila sasuli niz prijetnji i vulgarnih uvreda na račun njegove koleginice.

Incident se dogodio u petak nešto poslije 11 časova kada se Otašević pješice vraćao iz Osnovnog suda, gdje je trebalo da bude održano ročište "fudbalerima" optuženim za davanje lažnog alibija Buškoviću, koji je robijao zbog napada na Lakićevu.

Otašević i Lakićeva su preksinoć dali iskaz pred tužiocem Vučinićem i advokatima po službenoj dužnosti Čurovića i Siništaja, Mirkom Bogićevićem i Divnom Vukadinović.

Čurović i Siništaj, koji su pušteni kućama juče oko 14 časova, negirali su da su uopšte sreli novinara Otaševića.

Siništaj je među šestoricom koji su optuženih da su lagali kada su na sudu ispričali da je Bušković sa njima igrao fudbal u vrijeme kada je fizički napadnuta Lakićeva, 7. marta 2012. godine.

Bonus video: