Ragbi turnir u Tuzima: Lovćen pobjednik, pozvali na pomoć Srbiji i BiH

Organizator turnira bio je Ragbi klub Lovćen i istoimeno Sportsko rekreativno društvo u saradnji sa Fudbalskim klubom Dečić
109 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 18:19h

Ragbi klub Lovćen pobjednik je današnjeg turnira u Tuzima. Oni su u finalu sa 17:0 savladali ekipu Nikšića koja je pokazala veoma dobar naredak u igri.

Treća je bila ekipa Arsenala iz Tivta, a četvrti klub iz Prištine, koji su bili specijalni gosti turnira. Peta je bila Budućnost a šesti Mornar iz Bara.

Turniru je prisustvovao i prije nekoliko dana izabrani selektor reprezentacije Crne Gore, bivši francuski reprezentativac, Mišel Milović, koji je na osnovu zalaganja igrača napravio širi spisak za sastav reprezentacije koja će krajem maja učestvovati na Evropskom prvenstvu u Solunu.

Organizator turnira bio je Ragbi klub Lovćen i istoimeno Sportsko rekreativno društvo u saradnji sa Fudbalskim klubom Dečić na čijem terenu su odigrane utakmice.

Detalj sa meča Budućnost - Priština (foto: Boris Pejović)

U susjednoj dvorani Osnovne škole "Mahmut Lekić" u organizaciji Rukometne akademije Đukanović, koja je dio Sportskog društva Lovćen, odigran je turnir u rukometu između 15 muških i ženskih ekipa uzrasta minirukomet, pioniri, kadeti i juniori. Dok je na pomoćnom turniru održan turnir u fudbalu školskih ekipa Osnovne škole.

Svi igrači ragbi i rukometnih klubova u toku turnira su na terenu raširili transparent "Solidarnost za ugrožene u Srbiji i BiH", kako bi upitili apel za pomoć ugroženom stanovništvu susjednih država.

Organizaciju jučerašnjeg sportskog dana u Tuzima pomogli su Glavni grad, Gradska opština Tuzi, OŠ "Mahmut Lekić", FK Dečić i Ragbi savez.

Galerija

Bonus video: