Angelina Vuković nova predsjednica ŠSCG

Bivša višestruka šampionka Crne Gore i uspješan privrednik Angelina Vuković, izabrana je za novog predsjednika Šahovskog saveza Crne Gore.
200 pregleda 1 komentar(a)
Angelina Vuković, Foto: Boris Pejović
Angelina Vuković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.05.2014. 23:19h

Bivša višestruka šampionka Crne Gore i uspješan privrednik Angelina Vuković, izabrana je za novog predsjednika Šahovskog saveza Crne Gore.

Na izbornoj sjednici Skupštine, koja je juče održana u Podgorici, ona je dobila jednoglasnu podršku prisurnih.

Kako je saopšteno nakon skupštine, od Angeline Vuković, prve dame na čelu saveza, očekuje se da zajedno sa svojim timom vrati stabilnost savezu, koji je već duži vremenski period opterećen brojnim problemima, koji su kulminirali načinom na koji je organizovano Evropsko prvenstvo za mlade u Budvi 2013, zbog čega je morala da interveniše i Uprava za mlade i sport.

Izbor Angeline Vuković, označio je kraj prelaznog perioda u kojem je savez vodila devetočlana Radna grupa na čelu sa novoizabranom predsjednicom, nakon raspuštanja svih organa Saveza na vanrednoj sjednici Skupštine, održanoj 12. aprila.

Osim Vuković, u Upravni odbor su izabrani: Vladimir Pajković, Željko Obadović, Dragutin Durutović, Nikola Đukić, Radovan Damjanović, Vanja Drašković, Jovan Milović i Dragan Popadić.

Za predsjednika Skupštine ŠSCG izabran je dr Svetozar Cerović, a za potpredsjednika Mihailo Bukvić. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Ismet Skenderović, a za članove Stevan Lepetić i Adnan Striković, dok će u narednom periodu predsjednik Arbitraže biti Jovan Pejović, a Milojica Tešović i Igor Sarić članovi.

Usvojeni su program rada za naredni period, kao i nacrt finansijskog plana za 2014. godinu. Prije izbora upravljačkih organa, usvojen je novi statut ŠSCG, kao i odluke neophodne da bi se Savez preregistrovao u skladu sa Zakonom o sportu.

Bonus video: