Boškan: Žao mi je što smo izgubili, imali smo svoje šanse

"Naravno, uvijek je teško biti zadovoljan nakon poraza, ali mislim da smo danas odigrali dobro, tvrdo, borili se, imali svoje šanse i u 1. i 2. setu, koje smo izgubili", rekao je Boškan
1 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Savo Prelević
Slobodan Boškan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.05.2014. 23:41h

Bolja igra u odnosu na meč sa Rumunijom, slaba je utjeha, jer su odbojkaši Crne Gore poraženi i od Hrvatske (3:1), u drugom kolu druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj.

“Ukupno gledano, odigrali smo mnogo bolje nego protiv Rumunije. Naravno, uvijek je teško biti zadovoljan nakon poraza, ali mislim da smo danas odigrali dobro, tvrdo, borili se, imali svoje šanse i u prvom i drugom setu, koje smo izgubili. Moj utisak je da je Hrvatska odigrala stvarno dobro, sa malo grešaka. Većinu svojih poena su zaradili, nismo ih poklanjali. Žao mi je što smo izgubili,bili su u igri poen za poen, a oni su igrali tvrđe, izdržali su duže. Poveli su 2:0, mi smo uspjeli da dobijemo treći set, ali u četvrtom je došlo do pada, oni su to iskoristili i priveli utakmicu kraju”, rekao je nakon meča selektor Crne Gore Slobodan Boškan.

Selektor Hrvatske Igor Šimunčić je, svakako, bio zadovoljan drugom pobjedom.

"Protiv Holandije nismo osjećali pritisak za bodove, dok smo protiv Crne Gore znali da je to protivnik koji je nama ravan i protiv kojeg bodovi na njihovom terenu vrijede duplo. Zbog toga je kroz čitav meč bio prisutan grč, i srećan što smo od tri završnice setova mi dobili dvije. Jer, rezultata je u prva tri seta mogao biti 3:0 za nas ili njih. Na kraju, mislim, da je presudio, ipak, naš individualni kvalitet”, rekao nam je Šimunčić.

Crnu Goru u nedjelju očekuje duel sa Holandijom, prvim favoritom u grupi, iako su “lale” na startu sa 3:0 poražene od Hrvatske. Holandija je, međutim, u subotu sa 3:0 savladala Rumuniju, i vratila se na pravi kolosjek.

“Oni su u prva dva kola igrali mečeve u tri seta. Mi smo prvog dana igrali pet setova, u drugom meču četiri, u izuzetno teškoj i napornoj utakmici. U nedjelju treba da odigramo što bolje možemo, da pružimo maksimum, pa ćemo vidjeti koliko je to u ovom momentu”, dodao je Boškan.

Bonus video: