Radoju Vukadinoviću i pravosnažno tri godine zatvora

U odbrani, Radoje Vukadinović na suđenju je priznao krivicu za smrt Muharema Šalje, ali je naglasio da je vazdušna puška opalila slučajno
434 pregleda 6 komentar(a)
Radoje Vukadinović, Foto: Uprava policije
Radoje Vukadinović, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 17.05.2014. 08:57h

Apelacioni sud potvrdilo je presudu kojom je Radoje S. Vukadinović zvani Rašo osuđen na tri godine zatvora zbog nehatnog ubistva Muharema Šalje, u noći između 20. i 21. novembra 2011. godine u naselju Bandići, nadomak Podgorice.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sudije podgoričkog Višeg suda kojim je predsjedavao sudija Predrag Tabaš.

Sud nije prihvatio pravnu ocjenu iz optužnice da je Vukadinović počinio krivično djelo ubistvo, jer nema dokaza da je sa umišljajem ubio Muharema Šalju.

“Nasuprot kvalifikaciji djela iz optužnice, sud nalazi da su se u radnjama optuženog stekli svi bitni elementi krivičnog djela nehatno lišenje života”, rekao je sudija Tabaš prilikom izricanja presude.

U odbrani, Radoje Vukadinović na suđenju je priznao krivicu za smrt Muharema Šalje, ali je naglasio da je vazdušna puška opalila slučajno.

On je rekao da je sticajem okolnosti ubio dobrog prijatelja, kada je metak iz vazdušne pogodio Šalju u vrat. Ispričao je da je tog dana sa Šaljom otišao da postavi mreže za ribolov i da mu je ovaj preko ograde dodao pušku koja je tada slučajno opalila.

Prema navodima optužnice, Vukadinović je u noći između 20. i 21. novembra 2011. u naselju Bandići u Danilovgradu ispalio u pravcu Šalje jedan metak iz vazdušne puške.

Metak ga je pogodio u vrat što je uzrokovalo probijanje dušnika i zatvaranje disajnih kanala usljed čega je preminuo.

Bonus video: