Boškan: Neću da klonem glavom i duhom, a to ću da tražim i od ekipe

"Ovaj poraz mene neće poremetiti, jer na svih šest utakmica idemo maksimalno, na pobjedu, pa ćemo da vidimo na kraju kako će sve da se završi", rekao je Boškan
77 pregleda 3 komentar(a)
Crna Gora - Rumunija odbojka, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Rumunija odbojka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2014. 23:22h

Nakon poraza od Rumunije (2:3) u "Morači", na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, selektor odbojkaša Crne Gore Slobodan Boškan je izjavio da "ne može da kaže da su Rumuni neočekivano pobijedili".

"Rumunija je pobijedila zato što je igrala dobro. U prva dva seta je prikazala mnogo veću agresivnost i prisebnost u određenim elementima. Mi smo lako davali poene, a oni su pravili velike serije, bez mnogo napora. To smo mi skupo platili, oni su poveli 2:0. Međutim, poslije smo uspjeli da uhvatimo priključak, vratimo se u utakmicu, mislim da smo u trećem i četvrtom setu odigrali stvarno odlično. Nažalost, u pojedinim momentima petog seta je falilo malo više hrabrosti da se preuzme odgovornost. Rumunija je zasluženo pobijedila. Mi jesmo smatrali da je Rumunija najslabija reprezentacija na turniru, ali oni su odigrali odlično", rekao je Boškan nakon meča.

Njegov kolega, selektor Rumunije Danut Pasku izjavio je za "Vijesti" da je "utakmica bila veoma teška, jer je trajala pet setova".

"Poveli smo 2:0 u setovima, a onda kao da više nijesmo bili motivisani. Na taj način smo Crnoj Gori pružili šansu da poboljša igru i vrati se u meč. Ali, u petom setu smo zaigrali bolje i stigli do pobjede u spektakularnoj utakmici. Nažalost, nije bilo puno publike na tribinama, možda će ih biti više narednih dana", rekao nam je Pasku.

I pored poraza od ekipe za koju se mislilo da će biti najlakši protivnik u grupi, Boškan ne očajava.

"Igraju se dva turnira, šest utakmica. Sa ovom utakmicom smo pokazali da možemo da igramo dobro, ali i loše. Ovaj poraz mene neće poremetiti, jer na svih šest utakmica idemo maksimalno, na pobjedu, pa ćemo da vidimo na kraju kako će sve da se završi. Izgubili jesmo, ali neću da klonem glavom i duhom, pozitivno ću dočekati utakmicu sa Hrvatskom, a to ću da tražim i od ekipe", dodao je Boškan.

Utakmica sa Hrvatskom igra se u subotu u "Morači" od 18 časova. Hrvati su u prvom kolu iznenadili lakom pobjedom protiv Holandije sa 3:0.

Omrčen i drugovi su “lalama” samo u trećem setu dozvolili da im priprijete (bilo je 23:23).

Igor Omrčen sa 18 i Nils Klapvajk sa 11 poena bili su prvi poenteri dva tima.

"Hrvatska je odigrala stvarno odlično, po meni su neočekivano dobili 3:0. Mislim da to, možda, nije realno stanje između te dvije selekcije, ali me to ne zanima. Mene interesuje naša igra i naš kvalitet koji treba da prikazati protiv Hrvatske, da igramo dobro i idemo na pobjedu", zaključio je crnogorski selektor.

Bonus video: