Buškovićevi junaci prijete novinarki Lakić

Zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke “Vijesti” Olivere Lakić uhapšeni Dejan Čurović (40) i Ivan Siništaj (30)
304 pregleda 26 komentar(a)
Ivan Bušković, Dejan Čurović, Dragoslav Perazić, Foto: Vesko Belojević
Ivan Bušković, Dejan Čurović, Dragoslav Perazić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.05.2014. 06:46h

Podgoričani Dejan Čurović (40) i Ivan Siništaj (30) pritvoreni su zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke “Vijesti” Olivere Lakić.

Njih dvojica su, u društvu Ivana Buškovića, osuđenog zbog fizičkog napada na Lakić i Dragoslava Perazića, na ulici zaustavili novinara “Vijesti” Vladimira Otaševića i iz automobila sasuli niz prijetnji i uvreda na račun njegove koleginice.

Incident se dogodio nešto poslije 11 časova kada se Otašević pješke vraćao iz Osnovnog suda, gdje je trebalo da bude održano ročište “fudbalerima” optuženim za davanje lažnog alibija Ivanu Buskoviću, koji je pravosnažno osuđen zbog napada na Lakić.

"Osnovano se sumnja da su ova dva lica danas oko 11.20 časova, u ulici Ivana Vujoševića u Podgorici, dok su se nalazila u vozilu sa I.B. i D.P, uputila prijetnje i uvrede na račun O.L. posredstvom njenog kolege V.O. Oni su naime, kako se sumnja, dok je D.Č. bio na mjestu suvozača, a I.S. na mjestu vozača, iz vozila marke "mercedes" crne metalik boje, podgoričkih registarskih oznaka, prijeteće i uvredljive riječi na račun O.L. saopštili V.O. dok je prolazio blizu pomenutog vozila, krećući se trotoarom navedene ulice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je Lakić potom, zajedno sa Otaševićem došla u prostorije CB Podgorica i prijavila događaj.

"Policijski službenici su odmah postupili po prijavi, tako da su u kratkom roku pronašli i zaustavili navedeno vozilo u kojem su se nalazili D.Č, I.S, I.B. i D.P, a potom su od njih u prostorijama CB Podgorica uzete izjave na zapisnik. O svemu navedenom je obaviješten dežurni zamjenik Osnovnog državnog tužiloca u Podgorici. Po nalogu i u prisustvu dežurnog tužioca, u prostorijama CB Podgorica je izvršena radnja prepoznavanja. Dežurni tužilac je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se, od ova četiri lica, liše slobode dva – D.Č. i I.S. Oni će večeras, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 17. maj

Bonus video: