Suđenje za nesavjesno liječenje: Da se uradi još jedno vještačenje

Supruga pokojnog Markovića, Ljiljana Marković, kazala je Vijestima da je iznenađena ovakvom odlukom sudije, ali da je pozdravlja
87 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2014. 16:45h

I ako je bilo najavljeno u Osnovnom sudu danas nije objavljena presuda doktoru Darku Raduloviću, te medicinskom osoblju Goranu Mitroviću, Ljiljani Obradović, Snežani Popović i Bojani Bašanović, koje Tužilaštvo tereti za nesavjesno liječenje Cetinjanina Dragana Markovića.

Umjesto presude sudija Larisa Mijušković Stamatović odlučila je da preotvori pretres, kako bi se obavilo još jedno medicinsko vještačenje koje će biti povjereno medicinskom institutu u Zagrebu.

Sudija je objasnila da imajući u vidu specifičnost predmeta i da je tokom procesa oštećena porodica izrazila sumnju koji su uradili beogradski stručnjaci, odlučila je da poštujući načelo pravičnosti stranaka postupku bude obavljeno još jedno vještačenje.

Suđenje je odgođeno na neodređeno vrijeme. Supruga pokojnog Markovića, Ljiljana Marković, kazala je Vijestima da je iznenađena ovakvom odlukom sudije, ali da je pozdravlja.

"Moram da priznama da su mi osjećanja podijeljena. Tačno je da smo kao porodica tražili još jedno vještačenje, ali to smo tražili u proteklih godinu i po. Svo to vrijeme, sudija nije željela ni da čuje za tako nešto,I govorila je da je to nepotrebno, zato je logično da nas je njena današnja odluka zatekla",kaže Marković.

Ona dodaje da im je ipak drago što će biti urađeno još jedno vještačenje.

"Oba vještačenja koja su uradili beogradski stručnjaci, ostala su nedorečena, zbog čega smo insistrirali na još jednom mišljenju. Mi kao porodica samo tražimo da se konačno utvrdi šta se precizno desilo", kaže Ljiljana Marković I podsjeća da je od smrti njenog muža proteklo pet godina, od pokretanja postupka dvije i po godine, a od prvog vještačenja godinu i po.

Podsjećamo, Cetinjanin Dragan Marković, u Kliničkom centru preminuo je nekoliko sati nakon saobraćajnog udesa u kojem je teško povrijeđen.

Doktor Radulović se tereti da nije cjelovito sagledao stanje pacijenta i nije preporučio adekvatne preglede i ako je sve ukazivalo da isti ima unutrašnje krvarenje i povrede grudnog koša i drugih unutrašnjih organa.

Medicinske sestre i tehničar terete se da nijesu postupali u skladu sa medicinskim pravilima i pacijenta tretirali kao hitan slučaj, sa ustanovljenom dijagnozom “politrauma”, već su ga sat i po ostavili u Urgentnom centru bez nadzora.

Bonus video: