Adžović osuđen na 14 godina za ubistvo kćerke

Prema navodima optužnice, Adžović je 9. maja 2013. u kući na Vrelima ribničkim kod Podgorice, kćerki nakon kraće svađe, zadao više udaraca rukama po glavi i tijelu
81 pregleda 0 komentar(a)
Mirsad Adžović, Foto: Savo Prelević
Mirsad Adžović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2014. 13:29h

Krivično vijeće sudije Dragoja Jovića u Višem sudu u Podgorici osudilo je na 14 goidna zatvora Mirsada M. Adžovića zbog ubistva kćerke Andrijane (17).

Prema navodima optužnice, Adžović je 9. maja 2013. godine, u kući na Vrelima ribničkim kod Podgorice, kćerki nakon kraće svađe, zadao više udaraca rukama po glavi i tijelu.

Kada je pala na pod, nastavio je da je udara nogama, a potom je, kako se navodi u optužnici, uzeo drvenu motku te je sa njom izudarao do smrti.

Prema optužnici, okrivljeni je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 143., za koje je prema zakonu predviđena kazna od pet do petnaest godina zatvora.

Sudija je u obrazloženju presude kazao da je Adžović na surov način bez ozbiljnijeg povoda, nanijevši kćerki poverede udarcima rukama, nogama I držalom od lopate.

Sud je ovo ubistvo ocijenio da je počinjeno na surov način, ali da ne postoji kao pravna kvalifikacija optužnice.

Sudija Jović se u obrazloženju presude pozvao na nalaz vještaka sudsko medicinske struke dr Nemanje Radojevića, koji je na glavnom pretresu naveo da je Mirsad Adžović zadao od 50 do 70 udaraca pesnicom, nogama i drvenom palicom, kada je na smrt pretukao kćerku Adrijanu.

Bonus video: