Sjutra izborna Skupština Šahovskog saveza, Angelina Vuković jedini kandidat za predsjednika

Izborna sjednica SŠCG biće održana u petak u hotelu „Podgorica“ u Podgorici, sa početkom u 11 časova
88 pregleda 0 komentar(a)
Angelina Vuković, Foto: Boris Pejović
Angelina Vuković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2014. 08:27h

Izborna sjednica Skupštine Šahovskog saveza Crne Gore biže održana sjutra (petak) u hotelu „Podgorica“ u Podgorici, sa početkom u 11 časova, saopšteno je iz ŠSCG.

Kako se navodi u saopštenju, na dnevnom redu Skupštine će biti izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine, izbor predsjednika ŠSCG i Upravnog odbora, izbor Nadzornog odbora i izbor Arbitraže, kao i usvajanje novog Statuta ŠSCG.

"Na izborima za predsjednika Saveza jedini kandidat je Angelina Vuković, koju je predložilo 16 klubova. ŠK Crnogorac je kandidovao Božidara Ivanovića, ali se on povukao poslije otvorenog pisma 12 uglednih crnogorskih šahista koji se protive njegovoj kandidaturi i podržavaju Angelinu Vuković".

U proteklom periodu rad ŠSCG je bio opterećen brojnim problemima i nepravilnostima, zbog kojih je morala da interveniše i Uprava za mlade i sport. Ova sjednica je bitan korak u procesu reorganizacije i oporavka Saveza, koji je započet na vanrednoj sjednici Skupštine ŠSCG, održanoj 12. aprila", navodi se u saopštenju iz Šahovskog saveza Crne Gore.

Bonus video: