Policija istražuje ranjavanje Mitrovića: Interesuje ih i privatan život

Policija je i u Forenzički centar poslala na analizu čaure pronađene pored kapije ranjenog
5 komentar(a)
Predrag Mitrović ranjavanje, Foto: Savo Prelević
Predrag Mitrović ranjavanje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2014. 16:57h

Ni nakon dva dana od ranjavanja direktora Uprave za dijasporu Predraga Mitrovića, policija nema bitnijih pomaka u istrazi napada koji se prije tri večeri dogodio ispred njegove porodične kuće u podgoričkom naselju Masline.

Policija je do sada uzela izjavu od ranjenog Mitrovića, njegovog komšije i još dvojice svjedoka iz naselja, koji su utorak veče vidjeli kako naoružani maskirani napadač trči ulicom ka pješačkom mostu na Ribnici.

Osim izjava svjedoka, inspektori prikupljaju operativne podatke na osnovu opisa visine i karakteristika maskiranog muškarca i pokušavaju da utvrde motiva sačekuše za Mitrovića.

Dugogodišnji direktor Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma, policajcima je rekao da nema privatnih problema, ali se inspektori uprkos tome bave njegovim porodičnim i ličnim relacijama...

Zasada se zna da je napadač, kojem su Mitrović i njegov komšija vidjeli samo oči, čekao u zasjedi državnog funkcionera, koji je prije toga parkirao automobil, a potom krenuo ka kapiji da uđe u dvorište kuće pola sata nakon ponoći.

Dok je stajao na kapiji, napadač se sa desne strane prišunjao Mitroviću, a potom nekoliko trenutaka pištoljem “šarao” gore-dolje kao da je razmišljao gdje će da puca. Nakon premišljanja, kako je policiji ispričao Mitrović, napadač je cijev pištolja okrenuo ka njegovim nogama i pucao.

Jedno zrno je napravilo prostrelnu ranu na lijevoj potkoljenici Mitrovića, ali metak nije oštetio nerve, niti krvne sudove, tako da je nakon ukazane pomoći u Urgentnom bloku, državni funkcioner pušten na kućni oporavak.

Policija je i u Forenzički centar poslala na analizu neke tragove i čaure, nađene pored kapije gdje je pucano na Mitrovića, kako bi možda na taj način ušli u trag osumnjičenom.

Mitrović je bio više od osam godina na čelu Uprave za sprečavanje pranja novca, gdje je sa policijom i tužilaštvom sarađivao u brojnim istragama i razmjenjivao podatke sa stranim finansijsko-obavještajnim službama.

Za vrijeme njegovog mandata pokrenute su brojne istrage - Telekom, Šarić, Kalić, Zavala...

Pred njegovu smjenu krajem 2012. godine Mitrović je Upravi policije ali i Specijalnom tužilaštvu slao i brojne podatke oko tokova sumnjvog novca osoba, za koje se vjeruje da su umiješane u šverc cigareta iz famozne mojkovačke fabrike “Tara”. Mitrović je krajem te godine prvi direktor neke uprave koji je smijenjen nakon što je premijer Milo Đukanović od pomoćnika mnistara, direktora uprava, direkcija i ustanova tražio kovertirane ostavke.

Bonus video: