Otvorena samostalna izložba fotografija Marije Drašković

Fotografije u Del Boy pabu mogu se pogledati do 26. maja
89 pregleda 1 komentar(a)
Marija Drašković izložba, Foto: Miloš Zvicer
Marija Drašković izložba, Foto: Miloš Zvicer
Ažurirano: 15.05.2014. 19:25h

U Del Boy pabu u Nikšiću, u okviru festivala “Nikšićko proljeće” otvorena je prva samostalna izložba fotografija Marije Drašković. Naziv izložbe je “Nikšić u bojama rock-a”.

"Kroz četrdeset izloženih fotografija, Marija nam poklanja dio atmosfere sa rock koncerata iz nikšićkih pabova nastojeći da posmatraču prenese energiju koja poziva na život, na stvaranje. U svakoj od ovih fotografija je i dio nje same, dio njenog života, emocija i ljubavi", rekao je otvarajući izložbu direktor ALFA Centra Aleksandar Dedović.

ALFA centar je jedan od suorganizatora kulturne manifestacije.

"Inspiraciju za bavljenje fotografijom sam dobila prije šest godina slušajući Partibrejkerse i njihove stihove: “Biti isti, biti poseban, biti Slobodan biti samo svoj”. Fotografija mi omogućava da izrazim svoju emociju na poseban način. Kada radim, čini mi se da objektivom oslobadjam svu pozitivnu emociju iz ljudi prisutnih na koncertima. Nastojim da “uhvatim” onaj tren njihovih života koji je tako kratak, a nabijen jakim osjećajima. Po prvi put na ovaj način izlažem svoje fotografije pred sugrađanima, očekujući da će one i kod njih izazvati iste reakcije", kazala je Drašković.

Fotografije se mogu pogledati do 26. maja.

Bonus video: