Kuljača i Marović tražili izuzeće Valentine Pavličić

Kuljača je negodovao zato što je sudija odbila predlog advokata odbrane da se izvrši vještačenje poslovanja preduzeća "Zavala Invest"
58 pregleda 5 komentar(a)
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2014. 09:58h

Rajko Kuljača i Dragan Marović zatražili su danas izuzeće sudije Valentine Pavličić u predmetu "Zavala" jer sumnjaju u njenu nepristrasnost, pa je sudija glavni pretres odložila na neodređeno vrijeme da bi o njenom predlogu za izuzeće odlučio predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić.

Kuljača je negodovao zato što je sudija odbila predlog advokata odbrane da se izvrši vještačenje poslovanja preduzeća "Zavala Invest" ocijenivši da je to preduzeće zaštićeno iako duguje 150 miliona eura.

Ranijom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud, Kuljača je osuđen je na pet, a Dragan Marović na četiri godine zatvora za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Savić je u aprilu odbio kao neosnovan zahtjev za izuzeće Pavličić koje je tada tražio jedan od okrivljenih Dragan Sekulić, obrazlažući da sumnja u njenu pristrasnost.

"Na upadicu Sekulića - da sud kroji svoje, Pavličić je izgovorila: 'Trebao si o tome što radiš misliti prije'. Ove izgovrene riječi, apsolutno izazivaju sumnju u njenu nepristrasnost”, pisalo je u Sekulićevom zahtjevu.

Sekuliću se sudi da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja.

Bonus video: