Druga pobjeda protiv Norveške, "crvene" sačuvale nadu

To je druga pobjeda izabranica Dragana Nešića, koje su u prva dva kola doživjele dva maksimalna poraza, u gostima od Grčke i kod kuće protiv Ukrajine
116 pregleda 0 komentar(a)
Nikoleta Perović, Foto: OSCG
Nikoleta Perović, Foto: OSCG
Ažurirano: 25.08.2018. 17:39h

Protiv Norveške su odradile ono što su morale, ali će im za vizu za Evropsko prvenstvo trebati još dvije pobjede, u januaru, i to protiv dvije prvoplasirane selekcije u grupi, Ukrajine (u gostima) i Grčke (kod kuće), što će biti i te kako težak zadatak.

Nakon trijumfa od 3:1 u Baru, crnogorske odbojkašice su, bez dvije najbolje igračice (zbog povrede koljena Ksenija Ivanovićnije ni otputovala, dok je kapitenka Tatjana Bokan lakše povrijedila skočni zglob na posljednjem treningu pred utakmicu), i u gostima savladale Norvešku, sa 3:0, u utakmici. 4. kola grupe C kvalifikacija.

To je druga pobjeda izabranica Dragana Nešića, koje su u prva dva kola doživjele dva maksimalna poraza, u gostima od Grčke i kod kuće protiv Ukrajine.

U drugom meču ove grupe, Grčka je ponovo sa 3:0 savladala Ukrajinu, ovoga puta kod kuće, pa je ostala na prvom mjestu sa maksimalnih 12 bodova, odnosno četiri maksimalne pobjede. To znači da će Crna Gora juriti Ukrajinu u borbi za drugo mjesto, jer su dva tima izjednačena na drugom mjestu, s tim da Ukrajina trenutno ima bolji set-količnik.

Norveška je posljednja bez bodova, uz jedan osvojen set. Vizu za EP izboriće dvije prvoplasirane reprezentacije.

Što se meča u Norveškoj tiče, praktično ga je odigrala ista postava - tehničar Tamara Roganović, korektor Nikoleta Perović, primači servisa Jelena Cvijović i Danijela Džaković, srednji blokeri Ana Otašević i Marija Milović, te libero Anđelija Petrović. U igru je ulazila još jedino Andrea Laković, u drugom i trećem setu.

U prvom setu dileme nije bilo, sve je bilo jasno kada je naša selekcija povela 18:12. U drugom su gošće odmah na startu povele sa ubjedljivih 10:1, Norveška je uspjela da priprijeti na 19:22, ali ne i da ugrozi prednost Crne Gore.

Najzanimljiviji je bio treći set, jedini u koje je domaćin imao vođstvo, istina posljednji put na 4:3. Crna Gora je vodila 16:11, činilo se da će lako do maksimalne pobjede, ali je Norveška izjednačila na 17:17.

Na 19:18 za našu selekciju presudila je Nikoleta Perović (nova članica mađarske Bekeščabe), koja je u seriji naše selekcije od 4:0 upisala sva četiri poena, po dva iz kontri i bloka...

Norveška – Crna Gora 0:3 (15:25, 22:25, 21:25)

Frederikstad - Dvorana: “Kongstenhalen”. Gledalaca: 400. Sudije: Čumak (Rusija) i Edholm (Švedska). Poeni iz napada: Norveška 35, Crna Gora 35. Poeni iz bloka: Norveška 7, Crna Gora 11. Poeni iz servisa: Norveška 5, Crna Gora 5. Greške: Norveška 24, Crna Gora 11.

Norveška: M. Stin Knudsen, Bar 1, R. Stin Knudsen 20, Baj, (libero), Steinsvag 4, Arestad 7, Grotum Kolsvik 8, Fauske 3, Rene Hansen, Vikum Viken, Mikaelsen, Lavickite 4, Gilje.

Crna Gora: Bokan, Otašević 12, Perović 13, Cvijović 9, Petrović (libero), Milović 6, Laković, Roganović 3, Džaković 8, Vujadinović, Šušić.

Bonus video: