Veče klasične muzike u Nikšiću: Talentom do brojne publike

Koncert je u sali “Zahumlja” pozdravljen burnim aplauzom
52 pregleda 0 komentar(a)
koncert, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
koncert, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.05.2014. 15:02h

Da bi klasičnu muziku što više približili publici i da ona ne bi bila samo muzika za odabrane potrudilo se Društvo prijatelja i poštovalaca Nikšića predvođeno pjesnikinjom i vječitim entuzijastom Gordanom Sarić.

A da je klasična muzika s razlogom pobijedila vjekove pokazali su mladi muzičari koji su preksinoć nastupili u sali “Zahumlja”, a publika ih pozdravila burnim aplauzom.

“Željela sam da na ovaj način klasičnu muziku, koja nema tako brojnu publiku, popularišem i približim ljudima”, kazala je Sarić. Prema njenim riječima Nikšić prvi put u istoriji ima dvije operske pjevačice - Bojanu Marković i Tijanu Blečić. Obje su nosioci brojnih domaćih i međunarodnih priznanja. Vesna Đokić i Ivana Pešić, pijanistkinje koje znanje prenose učenicima muzičkih škola “Vasa Pavić” i “Dara Čokorilo”, pokazale su da bez razloga nijesu laureati brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja.

Publici se predstavio i gitarista Slobodan Bogdanović, nekadašnji đak Gorana Krivokapića, koji svoje znanje jednako uspješno prenosi kao i njegov profesor. Za tri godine, koliko radi u muzičkoj školi “Dara Čokorilo”, njegovi učenici su osvojili 17 medalja. Veče nije moglo da prođe bez harmonike i Ivana Pekovića, člana KUD-a “Zahumlje”, ali ni bez Zorana Džiknića i pjesme o Nikšiću, mlade recitatorke Anđele Milović i Filipa Vučića, učesnika dječijeg Eurosonga.

Nakon nikšićke večeri talenata klasična muzika je dobila koju desetinu više poklonika. Sv. M.

Bonus video: