Mitrović: Dobričanin je patološki lažov

Baković je kazao da je nesumnjivo dokazano da su okrivljeni počinili krivično djelo
130 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 16:07h

Medicinski tehničar Urgentnog centra Goran Mitrović kazao je juče u Osnovnom sudu da je njegov direktor Vladimir Dobričanin “patološki lažov”.

Mitrović je to kazao nakon što ga je sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović pitala da li želi da saopšti završne riječi na suđenju u kojem je jedan od okrivljenih za nesavjesno liječenje sa smrtnim ishodom.

“Nemam ništa da kažem dok ne dođe moj direktor Vladimir Dobričanin, patološki lažov”, kazao je Mitrović.

Njegove riječi su unijete u zapisnik.

Mitroviću, dr Darku Raduloviću i medicinskim sestrama Ljiljani Obradović, Snežani Popović i Bojani Bašanović sudi se za nesavjesno liječenje Cetinjanina Dragana Markovića, koji je u Kliničkom centru preminuo nekoliko sati nakon saobraćajnog udesa u kojem je teško povrijeđen.

Radulović se tereti da nije cjelovito sagledao stanje pacijenta za kojeg je znao da je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći i preporučio adekvatne preglede, iako je klinička slika - pad pritiska, blijedilo, gušenje i tegobe na koje se pacijent žalio, ukazivalo na unutrašnje krvarenje i povrede grudnog koša i drugih unutrašnjih organa.

Medicinske sestre i tehničar terete se da nijesu postupali u skladu sa medicinskim pravilima i pacijenta tretirali kao hitan slučaj, sa ustanovljenom dijagnozom “politrauma”, već su ga sat i po ostavili u Urgentnom centru bez nadzora.

Suđenje u tom predmetu završeno je juče završnim riječima zamjenika osnovnog državnog tužioca Enisa Bakovića, advokata porodice preminulog Duška Jovovića, Radulovićevog branioca Predraga Mugoše...

Baković je kazao da je nesumnjivo dokazano da su okrivljeni počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Mugoša je istakao da tužilaštvo skoro pet godina od kada se vodi postupak nije uspjelo iznijeti optužbu po ozbiljnosti dostojnu tragične posljedice.

Advokat: Porodica bolje da se obratila Amfilohiju, a ne sudu

Jovović je kazao u svojim završnim riječima da bi za porodicu preminulog bilo bolje da su se obratili mitropolitu MCP Amfilohiju nego Osnovnom sudu.

On je to rekao jer sud nije reagovao na riječi predstavnice SMO-a, koja je kazala da je bog.

“Na moje pitanje predstavnici SMO-a šta bi se desilo da je okrivljeni Radulović pokojnom Draganu stavio torokalni dren, ona je odgovorila da bi mu smanjio pritisak na srce i pluća i da bi Draganov život produžio tri dana.

Odmah potom, kao i čitavo vrijeme, ničim izazvana, kako pokvareni gramofon je po N-ti put ponovila da bi Dragan svakako umro, a na moju opasku da ne može znati šta bi se desilo za tri dana i da nije Bog da to zna, ona je odgovorila: ’Jesmo, bogovi smo’.

Kako sve to nije imalo nikakvog efekta, prođe nekažnjeno, bez reakcije suda. Shvatam da se sud saglasio sa tom konstatacijom pa se pitam jeli možda bilo bolje da se porodica umjesto krivične prijave i sudskog postupka obratila Amfilohiju, kad već ispade da je u pitanju Božja nadležnost”, zaključio je Jovović.

Galerija

Bonus video: