Presuda za ubistvo Vasovića 28. maja

Vasović je ubijen 30. decembra 2012. godine, ispred beranske diskoteke “Klub 29”...
233 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 15:40h

Presuda za ubistvo Beranca Zorana Vasovića, biće izrečena 28. maja u bjelopoljskom Višem sudu.

Darko Milošević i Petar Vujović odgovaraju za teško ubistvo Vasovića i pokušaj ubistva Nikole Vuksanovića i Anđele Obradović, dok Goran Vešović, prema izmijenjenoj optužbi, odgovara “samo” za ubistvo Vasovića.

Tužiteljka je zatražila maksimalne kazne za optužene, jer, tvrdi, nesporno je dokazano da su počinilo krivična djela.

“Milošević i Vujović su bez ikavog povoda željeli da oštećene liše života, pucajući iz pištolja koje su neovlašćeno nosili, dok je Vešović pogodio Vasovića nakon što je ovaj pao”, kazala je Milica Rmandić.

Punomoćnik porodice Vasović, advokat Dragan Novović, prigovorio je sudu što je odbio više dokaza koji bi navodno otkrili pozadinu, motiv, nalogodavce i organizatore ubistva.

“Trebalo je sud da dozvoli da se kao dokaz sasluša majka pokojnog Zorana, Olga Vasović zbog detalja ubistva, kao i dokaz, pismo u kojem optuženi Vešović piše Vojislavu Marseniću, u kojem se vidi da je ubistvo planirano po nečijem nalogu... Sve u svemu, dokazano je na nedvosmislen način da su optuženi izvršili krivično djelo, da su djelovali kao organizovana grupa po unaprijed zacrtanom planu, sa čvrstom namjerom da Vasoviću ne dozvole da preživi te noći“, kazao je Novović.

Advokat Atif Adrović, rekao je da nije utvrđeno da je njegov branjenik Milošević izvršio djelo koje mu je stavljeno na teret: „U asfalt je ispalio 12-13 metaka, nakon čega je pobjegao i bacio pištolj. Milošević je strah osjećao zbog toga što mu je 5-6 puta podmetan eksploziv ispod automobila, što mu je nanošena šteta u diskoteci, što su paljena vrata diskoteke“, kazao je Adrović.

Advokat Lazar Aković, rekao je da Vujović godinu i po leži nevin u zatvoru. “Nije utvrđeno da je Vujović posjedovao pištolj kalibra 7,65 mm, niti da je u pravcu oštećenih ispalio više hitaca”.

Oslobađanje svog branjenika je zatražio i Vešovićev advokat Radivoje Šuković, tvrdeći da je njegov klijent “lice sa smetnjama u razvoju i oštećenim sluhom, a te noći je bio i pod uticajem alkohola“.

Vasović je ubijen 30. decembra 2012. godine, ispred diskoteke "Klub 29".

Majka tvrdi da zna organizatore

Majka pokojnika, Olga Vasović optužila je policijske službenike Milana Boričića i Dabetića da su organizatori ubistva. Ona je kao dokaz ponudila Vešovićevu navodnu tvrdnju “da je posljednja tri metka ispalio zajedno sa Boričićem”.

“Osnovano sumnjam da su to isti organizatori koji su to pokušali i prije sedam godina... Ovog puta su uspjeli, uz pomoć prijatelja službe, tj. narkodilera braće Milošević, koje su ucijenili i potplatili, za šta je dokaz činjenica da su Dabetić i Boričić radili kao obezbjeđenje u lokalu, dok su te noći, slanjem saobraćajne patrole, bili moralna i logistička podrška ubicama”.

Galerija

Bonus video: