Crnogorski kik bokseri na Svjetskom kupu u Segedinu

"Udarna pesnica reprezentacije je kapiten Dacić, koji je dobio posljendjih 15 mečeva. Od njega očekujemo najviše", rekao je selektor Goran Radonjić na konferenciji za medije
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2014. 15:28h

Crnogorski kik bokseri učestvovaće na Svjetskom kupu, koji će od petka do nedjelje biti održan u Segedinu, saopšteno je iz Kik boks saveza Crne Gore.

Crnu Goru će, odlukom selektora Gorana Radonjića, predstavljati pet takmičara, dva u juniorskoj i tri u seniorskoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji nastupiće Emil Pupović (kik lajt) i Dejvid Kajević u disciplini lou kik, dok će se od seniora, u lou kiku, takmičiti Anastazija Petrović, Miroslav Vujović i Remzija Dacić.

Radonjić, kome će Svjetski kup u Segedinu biti prvo takmičenje u funkciji selektora, kazao je da bi reprezentacija bila brojnija da nije bilo povrede četvorice takmičara.

"Svi takmičari su u trenažnom procesu, imali su nekoliko provjera tako da spremni ulazimo u takmičenje. Vujović ima lakšu povredu i ukoliko ga ne omete vjerujem da može ostvariti dobar rezultat. Udarna pesnica reprezentacije je kapiten Dacić, koji je dobio posljendjih 15 mečeva. Od njega očekujemo najviše. Ukoliko nastavi seriju nadam se da će osvajati evropske i svjetske medalje", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

On je kazao da su reprezentativci u dobroj formi.

"Ukoliko nas posluži sreća na žrijebu vjerujem da ćemo osvojiti neku od medalja. Turnir je kvaliteten i konkurencija je uvijek bila jaka. Neće biti lako, a za nas bi uspjeh bio bilo koja medalja. Bronza bi bila zlatnog sjaja", dodao je Radonjić.

Kapiten Remzija Dacić kazao je da Svjetski kup dočekuje maksimalano spreman poslije dobrih priprema.

"Boriću se u kategoriji do 67 kilograma. Spreman sam, imamo sam odlične pripreme. Nadam se da ću opravdati očekivanja i ostvariti dobar rezultat u Segedinu", kazao je Dacić.

Trener reprezentacije Predrag Lekić kazao je da se ne sjeća kada su crnogorski takmičari imali više mečeva nego sada.

"Bilo ih je puno, a pojedini takmičari imali su i po 15 mečeva. Svi naši takmičari se osjećaju dobro, prošli su kroz dobre pripreme. Imaćemo jaku konkurenciju, a li nadam se da će nas obradovati dobrim rezultatima", kazao je Lekić.

Predsjednik Ivan Strugar kazao je da je Kik boks savez uspostavio saradnju sa nevladinom organizacijom Tugeder Montenergro iz Luksemburga.

"NVO Tugeder Montenegro, čiji je predsjednik Beranac Miomir Vujović, početkom nedjelje uplatila nam je finansijsku donaciju, koja će biti iskorišćena za planirane projekte. Tokom juna donijeće nam donaciju u sportskoj opremi, vrijednosti oko dvije hiljade eura, koju će Savez rasporediti klubovima", rekao je Strugar.

Bonus video: