Policajci tužiocu javili tek kada su uhvaćeni na djelu

"Odgovorno tvrdim da sam tek juče dobio informaciju o zaplijenjenim cigaretama", kazao je "Vijestima" zamjenik beranskog ODT-a Dragoljub Popović
63 pregleda 17 komentar(a)
Kamion, policija, Foto: "Vijesti"
Kamion, policija, Foto: "Vijesti"
Ažurirano: 14.05.2014. 06:39h

Policija iz Berana tek je prekjuče obavijestila tužioca o zapljeni 100 paketa cigareta, 18 dana nakon što su kamion sa švercovanim duvanom zaustavili na putu prema Rožajama.

Osnovni državni tužilac iz Berana o krijumčarenju je službeno obaviješten nakon što su reporteri “Vijesti” prije dva dana zabilježili kretanje kamiona i kod Uprave policije se interesovali za taj slučaj, iako je kamion sa robom oduzet još 25. aprila.

"Policija je juče kontaktirala osnovnog državnog tužioca (ODT) odakle su ih uputili na mene, jer sam ja bio dežurni tih dana. Odgovorno tvrdim da sam tek juče dobio informaciju o zaplijenjenim cigaretama. Naložio sam policiji da prebroji cigarete, utvrdi vrijednost i da ih potom oduzme. Cigarete su inače bez akciznih markica. Naložio sam da se krivično djelo kvalifikuje kao nedozvoljena trgovina. Policija je dužna da oduzete cigarete preda tužilaštvu”, kazao je "Vijestima" zamjenik beranskog ODT-a Dragoljub Popović.

Iz Uprave policije nijesu odgovorili zašto su beranski policajci čekali toliko dana da obavijeste tužioca i zašto su, u pratnji rožajske policije, kamion sa oduzetim cigaretama navodno pokušali da odvezu negdje kako bi se istovarila “prehrambena roba za koju je vozač Rašo Šabotić imao validnu dokumentaciju”.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 14. maj

Bonus video: