Napadač uperio pištolj u glavu Mitrovića, a zatim pucao u nogu

“Vijestima” je u policiji rečeno da je na bivšeg direktora Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma pucala za sada nepoznata osoba
508 pregleda 117 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2014. 15:08h

Predrag Mitrović, direktor Uprave za dijasporu u Ministrastvu vanjskih poslova, ranjen je iz vatrenog oružja sinoć ispred svoje porodične kuće u ulici Goce Delčeva u naselju Masline u Podgorici.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je na bivšeg direktora Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma pucala za sada nepoznata osoba i da je ranjen u nogu.

Mitrović je odmah otišao u Urgentni blok Kliničkog centra i van životne je opasnosti.

"Vijesti" nezvanično saznaju u policiji da je na Mitrovića pucala maskirana osoba koja ga je čekala u zasjedi u blizini kuće. Napadač je pucao na njega kada je već bio ušao u dvorište, a zatim pobjegao preko pješačkog mosta preko Ribnice koji spaja Maline i Konik, rečeno je “Vijestima" na licu mjesta.

Kako je javila TV Vijesti, Mitrović nije puno uspio da pomogne policiji i kazao je da je napadaču vidio samo oči.

Ono što je utvrđeno, jeste da napadač nije imao namjeru da ubije Mitrovića, pa je slučaj preuzelo Osnovno tužilaštvo koje će kvalifikovati djelo.

Istražitelji su sigurni da se radi o zasjedi, jer im je svjedok detaljno ispričao šta se desilo. Prema svjedočenju napadač je uperio pištolj u pravcu Mitrovićeve glave, a zatim ga spustio i u pucao u noge. Prema procjeni vještaka ispaljena su dva hica.

Mitrović se sam dovezao do Kliničkog centra, gdje su utvrdili da se radi o prostrijelnoj rani u predjelu potkoljenice.

Iz Uprave policije je saopšteno da se preduzimaju intenzivne mjere i radnje radi identifikovanja lica koje je počinilo krivično djelo.

Galerija

Bonus video: