KVALIFIKACIJE ZA EP

Gojko i Božidar Ćuk: Cilj je jedno od prva dva mjesta

"Mislim da možemo da se borimo za to drugo mjesto, mislim da imamo realne šans", kaže Gojko Ćuk
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2014. 07:38h

Rumunija će u petak, na startu turnira u Podgorici, nagovijestiti kolike su šanse odbojkaša Crne Gore u drugoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u konkurenciji još Holandije i Hrvatske.

Ako žele da se bore za jedno od prva dva mjesta u grupi (prvo mjesto vodi direktno na EP, drugo u baraž), izabranici Slobodana Boškana na startu moraju da upišu trijumf...

"Ne znam ko je sve pozvan u reprezentaciju, ne znam da li su se odazvali svi igrači, računajući i neke koji su u drugoj francuskoj ligi. Vidio sam da je jedan moj saigrač iz kluba na pripremama, koji inače nije bio u reprezentaciji, tako da mislim da se nisu odazvali najbolji, mada to nije potpuno provjerena informacija. Vidjećemo u kojem će sastavu igrati, ali mi smo ih ranije u kvalifikacijama, u Grčkoj, dobili 3:0, prilično lagano. Po rejtingu, oni su najslabiji u grupi, pa protiv njih moramo da zabilježimo pobjedu ako želimo nešto da uradimo u kvalifikacijama", kaže za “Vijesti” srednji bloker Gojko Ćuk, koji je protekle dvije sezone proveo u rumunskoj Unirei Dež.

U proteklih mjesec dana “crveni” su trenirali u Budvi i Podgorici, odigrali su četiri kontrolne utakmice, po dvije sa Makedonijom (u Budvi) i Austrijom (u Beču).

"Nažalost, imamo pehova sa povredama Ćaćića i Babića. Ali, mislim da možemo da se borimo za to drugo mjesto, mislim da imamo realne šanse. Veoma dobro smo radili tokom priprema, i ako budemo u svaki meč ulazili maksimalno i motivisano, u šta ne sumnjam, naravno da možemo da izborimo taj baraž", dodaje Gojko, kome je istekao ugovor sa Unireom Dež i koji razmatra ponude za novi klub.

Njegov rođeni brat, Božidar, sa kojim je zajedno igrao i u Budvanskoj rivijeri, a koji je proteklu sezonu proveo u francuskom Narbonu, ističe da je intenzitet priprema u ovoj nedjelji pao, te da je akcenat sada na taktici i brzini.

"Naporno smo radili i mislim da će se trud isplatiti. Cilj nam je jedna od prve dvije pozicije u grupi. Prvi favorit je Holandija, ali ništa nije nemoguće, jer igramo na domaćem ternu. Ovom prlikom bih pozvao navijače da nas podrže u što većem broju", ističe primač servisa naše reprezentacije.

Od turnira u Podgorici (16 - 18. maj, drugi turnir je sedmicu kasnije u Zagrebu) zavisiće mnogo toga, počev od duela sa Rumunima na startu.

"Mnogo bi nam značila pobjeda, zbog samopouzdanja. Svi smo koncentrisani na Rumuniju, u ovom trenutku ne razmišljamo previše o Hrvatskoj i Holandiji, i nadamo se pozitivnom rezultatu. Imamo hendikep zbog povrede Ćaćića, ali se nadam da se taj nedostatak neće osjetiti na terenu", dodao je Božidar Ćuk.

Galerija

Preporučujemo za Vas