Advokati odbrane: Predaja droge nije snimljena

“Primopredaja se samo opisuje, a nije sačinjen video zapis da bi se navodno to dokazalo”
210 pregleda 0 komentar(a)
špijunaža, Foto: Shutterstock
špijunaža, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.05.2014. 18:33h

Advokati okrivljenih u predmetu "Link", prigovorili su izvještaju Uprave policije o tajnom praćenju njihovih klijenata, jer tvrde da primopredaja droge nije snimljena kao dokaz, iako to piše u pisanom nalazu policije.

Oni su istakli da je sudija za istragu naredio da se obavi tehničko video snimanje, ali da to nije urađeno.

Sutkinja Suzana Mugoša, juče je u nastavku suđenja pročitala izvještaj u kojem se navodi da su 1. marta 2012. okrivljeni Davor Matković i Milutin Piljević, otišli bijelim "golfom" u Risan. U izvještaju o tajnom praćenju za 9. april, navedeno je da je Piljević kroz prozor automobila dodao kesu Matkoviću.

Advokat Srđa Jovanović, kazao je da se policiji ne može vjerovati, jer nema video zapisa. Zbog toga se, rekao je, ništa ne može dokazati. Sa njegovim primjedbama saglasio se i advokat Dragan Mitrić: "Postojala je naredba sudije za istragu za tehničko snimanje i sačinjavanje video zapisa, ali baš kada se radi o navodnoj primopredaji kese, nije vršeno video snimanje iako je postojala naredba.

Postavlja se pitanje zašto nije snimano kada se opisuje navodna primopredaja", kazao je Mitrić. I advokat Miodrag Bojanić, prigovorio je dijelu pročitanog izvještaja - u kom se navodi da je Vladimir Terzić vozio "fijat punto", a da je suvozač bio Goran Barović...

"Razlog primjedbe je što u cjelosti nije postupljeno po naredbi sudije za istragu, već se samo opisuje, a nije sačinjen video zapis da bi se navodno dokazala primopredaja droge", kazao je Bojanić. Mitrić je dodao da se, u pisanom izvještaju, ne navodi da su okrivljeni nešto nosili jer je marihuana “ka - basta roba”... “Interesantno je što nema DVD, a policija je imala mogućnosti da ih snima", dodao je Mitrić. Nikšićani Miljan R. Barović, Goran B. Barović, Nikola Perković, Danijel S. Dragićević, Ivan V. Vilić, Milutin B. Piljević, Vladimir R. Dacić, Davor S. Latković iz Kotora i Božidar M. Vukotić iz Tivta, optuženi su za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, Miljan Barović je od februara do juna 2012. prodavao heroin i marihuanu, a za to je organizovao grupu preprodavaca u kojoj su bili Piljević, Vilić i Goran Barović. Suđenje se nastavlja 26. maja

Bonus video: