Jedite koliko hoćete

Objavljujemo popis namirnica koje možete jesti do mile volje bez brige da ćete se udebljati. Ne samo da su niskokalorične i bogate vlaknima, nego su i veoma zdrave
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2014. 17:25h

Celer

Šoljica sjeckanog celera: 16 kalorija

Celer je vjerovatno najpoznatiji kao namirnica s 'negativnim kalorijama', što u osnovi znači da tijelo sagorijeva kalorije vareći hranu koju jedete.

Paprika

Paprika srednje veličine: 30 kalorija

Možete da ih jedete kako god hoćete, svježe narezane na štapiće, dodane u salatu, pečene - samo se pobrinite da budu sastavni dio vaše prehrane.

Kelj

Šoljica sjeckanog kelja: 33 kalorije

Kelj je pronašao mjesto na svim popisima zdrave hrane . Ljudi koji imaju mali unos ovakvog tipa hrane redovito imaju problema s težinom.

Brokula

Šoljica sjeckane brokule: 31 kalorija

Ne samo da je na popisu niskokaloričnih namirnica, nego je puna fitohemikalija koje se bore protiv raka i prepuna je vlakana. Ako pojedete veliku porciju kuvane brokule, bićete dugo siti

Ljubičasti kupus

Šoljica sjeckanog kupusa: 22 kalorije

Svaka nijansa hrane nudi određene zdravstvene pogodnosti. Kada je u pitanju ljubičasto povrće, posebno ćete ugoditi vašem srcu i kardiovaskularnom sistemu.

Karfiol

Šoljica nasjeckanog karfiola: 27 kalorija

Kada treba nešto grickati, ovo je odličan izbor. Skuvajte ga na pari, dodajte malo maslinovog ulja, začine i malo limunovog soka.

Čeri paradajz

Šoljica paradajza: 27 kalorija

Ovo je jedino voće na ovoj listi. Generalnovoće ima oko 60 kalorija po porciji. Ali paradajz je na donjem nivou po broju kalorija kod voća

Spanać

Šoljica spanaća: 7 kalorija

Lisnato povrće je uvijek dobar izbor. Osim što ima malo kalorija, spanać će veoma povoljno djelovati na vaše tijelo, posebno ako puno radite. Kada jedete zeleno povrće, vaše tijelo će se oporavljati na optimalan način.

Bonus video: