Minić: Spremni i motivisani

"U pripremnim utakmicama smo pokazali kvalitet, ali smo svjesni da možemo još bolje", kaže Rašović
1 komentar(a)
Aleksandar Minić, Foto: Cev.lu
Aleksandar Minić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 13.05.2014. 16:28h

Odbojkaši Crne Gore broje posljednje dane priprema u Podgorici, gdje od petka startuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Italiji i Bugarskoj.

Za njima su i četiri kontrolne utakmice, dvije sa Makedonijom u Budvi (pobjede) i dvije sa Austrijom u Beču (porazi).

"Za nama su četiri nedjelje priprema, tokom kojih se radilo dosta jako i naporno, kako na fizickoj tako i na tehničkoj pripremi ekipe. Na dva posljednja kontrolna meča protiv Austrije bilo je dosta dobrih stvari u igri, ali i nekih na kojima treba da radimo i koje treba da popravimo do početka turnira u Podgorici. Ove nedjelje analiziramo i protivnike u grupi i taktički se pripremamo za utakmice koje nam predstoje za vikend", kaže za „Vijesti” korektor Aleksandar Minić.

Radom je zadovoljan i libero Ivan Rašović.

"Trenirali smo dobro, u pripremnim utakmicama smo pokazali kvalitet, ali smo svjesni da možemo još mnogo bolje. Remete nas povrede, ali moramo ova dva turnira odigrati i pokušati da zauzmemo jedno od prva dva mjesta", ističe Rašović.

Izabranici Slobodana Boškana će od petka do nedjelje u „Morači” igrati prvi od dva kvalifikaciona turnira druge runde, a rivali su Holandija, Hrvatska i Rumunija. Drugi turnir je sedmicu kasnije u Zagrebu, a prvoplasirana selekcija će izboriti direktan plasman na EP, dok drugoplasirana ide u baraž....

"Što se tiče prvog turnira u Podgorici, vjerujem da ćemo spremni i vrlo motivisani dočekati kvalifikacije",dodaje Minić.

Prvi rival u petak je Rumunija.

"Ta utakmica je jako bitna, jer bi povoljan rezultat na samom otvaranju turnira ekipi dao krila i ulio dodatno samopouzdanje za nastavak kvalifikacija. Sigurno je da će i Rumuni, ali i ostali rivali doći vrlo motivisani. Očekuju nas tri vrlo teška meča u Podgorici, i nedjelju dana kasnije u Zagrebu. Ovom prilikom pozvao bih publiku da u što većem broju dođe u „Moraču", zaključio je Minić.

Rašović: Holandija je favorit, ali svaki meč igraćemo maksimalno

Duelima u “Morači” raduje se posebno rođeni Podgoričanin Ivan Rašović, koji je u toj dvorani odigrao mnogo mečeva u dresu Budućnosti, ali i reprezentacije.

"Očekuju nas teške utakmice u kojima je favorit Holandija. Hrvatska, Rumunija i mi bismo trebali da se borimo za to 2. mjesto koje vodi u baraž. Sve će biti jasnije poslije ovog prvog turnira u Podgorici kada se svi odmjerimo jedni sa drugima. Nadam se da u utakmicama sa Hrvatskom i Rumunijom možemo da zabilježimo pobjede, a onda slijedi i taj meč sa Holandijom u kojem treba da damo maksimum, uostalom kao u svakom meču", rekao nam je Rašović.

Bonus video: