Apija odabrao 26 "crnih zvijezda"

Ukoliko bi izborila jedno od prva dva mjesta u grupi G, Gana bi se u osmini finala sastala sa jednom od selekcija iz grupe H, Belgijom, Alžirom, Rusijom ili Južnom Korejom
81 pregleda 0 komentar(a)
Gana, Foto: Savo Prelević
Gana, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.05.2014. 22:08h

Selektor fudbalske reprezentacije Gane, Džejms Kvasi Apija, objavio je juče 26 imena koja se nalaze na širem spisku za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Prema medijima u Gani, najveće iznenađenje predstavlja pozivanje trojice mladića, Džefrija Šlupa, Dejvida Akama i Afrijea Akve.

Selektor "crnih zvijezda" izostavio je iskusne defanzivce Džona Mensu i Isaka Vorsu, što je takođe bila iznenađujuća odluka.

Apija će do 2. juna, kada se Fifi moraju dostaviti konačni spiskovi putnika za Brazil, morati da odluči koja tri fudbalera od ovih 26 neće učestvovati na Mundijalu ove godine.

Gana je prije nešto više od dva mjeseca poražena minimalnim rezultatom od reprezentacije Crne Gore pod Goricom, dok će se prije duela u grupi u Brazilu oprobati još i sa selekcijama Holandije (31. maja) i Južne Koreje (9. juna).

"Crne zvijezde" u grupnoj fazi prvenstva svijeta čekaju dueli sa reprezentacijama Njemačke, Portugala i SAD-a.

Ukoliko bi izborila jedno od prva dva mjesta u grupi G, Gana bi se u osmini finala sastala sa jednom od selekcija iz grupe H, Belgijom, Alžirom, Rusijom ili Južnom Korejom.

Spisak - Golmani: Adam Kvarasi (Stromsgodset), Fatua Dauda (Orlando Pajrats) i Stiven Adams (Aduana Stars);

Odbrana: Samjuel Inkom (Dnjipro), Daniel Opare (Standard Lijež), Džonatan Mensa (Evijan), Harison Aful (Esperansa), Džefri Šlup (Lester), Džon Boje (Ren), Džeri Akaminko (Eskišehirspor), Rašid Sumaila (Mamelodi Sandauns);

Sredina: Sali Muntari (Milan), Mubarak Vakaso (Rubin Kazanj), Mohamed Rabiu (Kubanj Krasnodar), Mikael Esijen (Milan), Emanuel Badu (Udineze), Afrijie Akva (Parma), Andre Aju (Olympik Marsej), Kvadvo Asamoa (Juventus), Kristijan Acu (Vitese), Albert Adoma (Midlzbro), Dejvid Akam (Helsingborg);

Napad: Džordan Aju (Sošo), Abdul Varis (Valensijen), Asamoa Đan (Al Ain) i Kevin Prins Boateng (Šalke).

Bonus video: