Jogurt u kosi

Kozmetička industrija reklamira preparate za kosu koji su djelimično djelotvorni, jer korištenjem jednog, morate da kupite i onaj srugi, i tako u krug...Mi predlažemo da probate voaj recept za suvu kosu.
50 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2014. 17:43h

Prirodna ljepota kose je jedan od najljepših ukrasa. Upravo zbog toga, hemijska industrija ogroman dio prihoda ulaže u reklame kako bi svaki proizvođač svoje proizvode predstavio kao najbolje. Ipak, nekada je pravo rješenje tu na dohvat ruke.

Život je u suštini jako jednostavan, samo što ga ljudi čine komplikovanim, a to bi se upravo moglo reći i za skoro sve tretmane ljepote za koje su najčešće dovoljni sastojci koji su nam dostupni i koje većinom koristimo u ishrani, samo ih treba znati iskoristiti na pravi način.

Tako recept za stimulisanje tjemena i podsticanje rasta kose baziran na običnom jogurtu iz frižidera, može ispuniti sve ono što želite od raznih šampona, losiona, regeneratora itd.

Jednostavno, nanijeti jogurt na suvu kosu prije pranja i to od korijena pa sve do vrhova. Zamotati sve plastičnom folijom/kesom, te peškirom, i tako sačekati na djelovanje nekih sat vremena.

Nakon toga, kosu oprati kao i obično, sa nekim blažim šamponom.

Bonus video: