"Farmagonija" za 10 godina Kolašinskog amaterskog pozorišta

Obilježavanje jubileja nastaviće se i sjutra, kada je planirano veče "Nije ovo ljubav, to se ja spašavam"
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2014. 12:45h

Važan jubilej, deset godina postojanja, Kolašinsko amatersko pozorište (KLAP) obilježiće večeras premijerom predstave "Farmagonija", čiji je scenario po "Životinjskoj farmi" Džorža Orvela napisala Ružica Vasić.

Predstavu je režirao Zoran Rakočević, igraju Peko Minić, Srđa Dragojević, Braco Popović, Ivan Popović, Slađana Kršikapa, Jelena Medenica, Jovana Živković, Anđela Trifunović, Bojan Bulatović, Đorđije Tatić i Lidija Šćepanović.

Za scenografiji, izbor kostima i muziku projekta, kojim će kolašinski pozorišni amateri obilježiti deceniju uspješnog rada, zaduženi su Rakočević i Tatić, statisti su članovi zajednice "Tango Natural".

Predstava će biti izvedena uz tehničku podršku Ratka Draškovića, Davora Sedlarevića i Nikole Todorovića.

Obilježavanje jubileja nastaviće se i sjutra, kada je planirano veče "Nije ovo ljubav, to se ja spašavam".

"Tokom večeri biće otvorena izložba fotografija KLAP-a, na kojoj je 200 fotografija koje svjedoče o našem desetogodišnjem radu. Veče će biti zaokruženo reprizom predstave za djecu i odrasle "Naša djeca", a pripremili smo i dio posvećen Vitu Nikoliću", kazao je Rakočević.

Iz predstave "Gospođa ministarka"

Tokom minule decenije KLAP je osvojilo mnoštvo nagrada na prestižnim amaterskim festivalima u zemlji i regionu, a pored Crne Gore nastupali su i u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Uspješna saradnja KLAP-a i KUD “Mijat Mašković” rezultirala je zapaženim projektima, a godinama su jedan od glavnih aktera kolašinskog kulturnog života.

Galerija

Bonus video: